Vaalean nuorekas väri. Tuoksu on kypsän hedelmäinen, hieman paahteinen, sitrusmainen. Maku on runsas, kuiva, hedelmäinen, mineraalisen raikas ja tasapainoinen.
Viinialue
Côtes de Bar sijatsee Auben alueella, noin kahden tunnin ajomatkan päässä Reimsistä. Vielä 1900-luvun alkupuolla suurin osa alueen tuottajista myi rypäleensä, muutamaa rohkeaa poikkeusta lukuunottamatta, suurille samppanjataloille. Kolme päälajiketta, Chardonnay, Pinot Noir ja Pinot Meunier ovat täälläkin pääroolissa mutta ei ole poikkeus että tarhoilta löytyy viljeltynä myös Pinot Blanc, Pinot Gris, Arbanne ja Petit Meslier- lajikkeita. Pinot Noir kuitenkin dominoi istutuksia 86 % osuudella ollen näin Côtes du Bar:n viljellyin lajike. Maaperältään alue poikkeaa muusta Samppanjan alueesta joka on tunnettu kalkkisesta maaperästään. Auben alueella maaperä on monimuotoisempi osassa paikkoja kalkin kohdatessa saven ja Kimmeridgianin ollessa dominantti osassa aluetta. Tällä hetkellä suurin osa mielenkiintoisimmista viljelijä-tuottaja samppanjoista tulee Aubesta.
Pullokoko
75 cl
Laatikkokoko
6 kpl/laatikko
Muuta
Dosage 7,6 g sokeria litrassa. Pullokypsytys 24 kk.
Cotes de Bar:n alueella sijaitseva Domaine A.Viot & Fils perustettiin vuonna 1921 Armand ja Lucienne Viot:n toimesta. Tänä päivänä viidennessä polvessa toimiva perheyritys on keskittynyt ympäristöllisiin arvoihin kaikessa tekemisessään ja onkin saanut toiminnalleen paikallisen HVE sertifikaatin. Viljellyt 8 hehtaaria jakautuvat tasaisesti kolmen samppanjan alueen päälajikkeen kesken. A.Viot & Fils:n samppanjan valmistusprosessi tapahtuu alusta loppuun omissa tiloissa. Samppanjoita kypsytetään perheen kellarissa 3-10 vuoteen. Tila tuottaa vuositasolla noin 65 000 pulloa.