Ostertag A360P Pinot Gris Grand Cru Muenchberg 2016

Domaine Ostertag, Alsace, Ranska

Luomu Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Pinot Gris

Alkoholi

14,0

Luonnehdinta

Tuoksu on runsaan hedelmäinen, kypsää runsasta päärynää sekä omenaa joiden lisäksi ranskalaisen tammen tuomaa paahteisuutta. Runsas ja erittäin suuntäyttävä viini jonka maku, mainion mineraalisuuden lisäksi, seuraa pitkälti tuoksua. Erittäin tyylikäs viini.

Ruokasuositus

Loistava viini rasvaisille kaloille ja runsaanmakuisille äyriäisille.

Viinialue

Muenchberg tarkoittaa "munkkien vuorta" ja tarhaa viljeltiin jo 1100-luvulla Sisterssiläismunkkien toimesta. Muenchbergin tarhan koko on 17 hehtaaria, josta 2,05 hehtaaria on Domaine Ostertagin omistuksessa. Siitä 0,40 hehtaaria on Pinot Gris-köynnöksiä. Muenchbergin maaperä on poikkeuksellinen sisältäen punaista hiekkakivea ja vulkaanista ainesta. Tarha sijaitsee Nothaltenin kylässä ja viettää etelään.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Nimessä esiintyvä A360P viittaa Muenchbergin Pinot Gris palstan karttakoodiin. André Ostertag nimesi viininsä karttakoodin mukaan kun viinin tiettyjä vuosikertoja ei viranomaisten toimesta hyväksytty osaksi AOC Grand Cru-luokitusta, "epätyypillisen tammisen luonteen" takia. Viinin käyminen ja 11 kuukautta kestänyt kypsytys on tapahtunut alsacelaisissa, Vosgesin metsän tammitynnyreissä.

Hinta

49,00  ALV. 24%

Alsace, Ranska

André Ostertag, viinintekijä ja runoilija tekee Ranskan mielenkiintoisimpiin kuuluvia viinejä isänsä vuonna 1966 perustamalla tilalla Epfigin kylässä Alsacessa. Tilan omistuksessa on 12 hehtaaria viinitarhoja, joista 2 hehtaaria grand cru -tarhan alueella. Talon viinitarhat ovat jakautuneet yli 80 pieneen palstaan viiden kylän alueella: Epfig, Nothalten, Itterswiller, Ribeauvillé ja Albé. Tila tuottaa vuodessa 80 000 pulloa 18:a eri viiniä. 4000 pulloa, eli 5% tuotannosta myydään Suomessa. Domaine Ostertag noudattaa luonnonmukaisia menetelmiä viinien viljelyssä ja tuotannossa. Talo ei käytä lainkaan rikkaruohomyrkkyjä, hyönteismyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita. Koko tila on noudattanut täysin biodynaamisia periaatteita vuodesta 1998 lähtien. Viinit saavat käydä luonnollisilla hiivakannoilla, ja ne ovat usein suodattamattomia. Poikkeuksena Alsacen viinintekoperinteeseen, André Ostertag hyödyntää tuotannossaan burgundityyliin pieniä tammitynnyreitä . Domaine Ostertagin pinot gris-, pinot blanc- ja pinot noir- viinit saavat kypsyä tammitynnyreissä, mikä antaa niille ylimääräisen ulottuvuuden runsaan hedelmäisyyden lisäksi. Tilan tasokkaimmat viinit tulevat Muenchbergin Grand Cru-tarhalta, joka tunnetaan erinomaisena kasvupaikkana erityisesti riesling- ja pinot gris-lajikkeille. André Ostertagin puoliso, Christine Colin, työskentelee kuvataiteilijana ja hänen töissään viiniköynnös on usein keskeisenä elementtinä. Christinen taide koristaa myös Ostertagin viinipullojen etikettejä.