Maculan Acininobili 2012

Rypälelajikkeet

Vespaiola

Alkoholi

14,50

Luonnehdinta

Meripihkan väri. Tuoksu on intensiivisen aromikas, hunajainen, vaniljainen ja moniulotteinen, ananasta, kuivattua aprikoosia, ruutia, vaniljaa, appelsiininkuorta. Maku on hyvin makea, tiivis, puhdas, hunajainen, tamminen ja pitkä.

Ruokasuositus

Hedelmäjälkiruuat.

Lehdistö

97/100p Wine Advocate

Pullokoko

37,5

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Jäännössokeria 210 g/l. Italian d'Yquemiksi kutsuttu viini. Viini on tuotettu kuivatuista, valikoiduista, jalohomeisista rypäleistä. Viiniä on kypsytetty 2 vuotta uusissa tammitynnyreissä.

Hinta

47,90  ALV. 24%

Veneto, Italia

Maculanin viinitalo sijaitsee Breganzen kylässä, Vicenzan kaupungin pohjoispuolella, Veneton maakunnassa. Talon omistuksessa on 15 hehtaaria viinitarhoja. Omien tarhojen ohella Maculan ostaa rypäleitä myös sopimusviljelijöiltä. Yhteensä talon tuotantoon tarvittavat rypäleet saadaan noin 50 hehtaarin alueelta. Maculanin vuosituotanto on noin 900 000 pulloa. Tuotannosta noin 35 % on valkoviiniä, 45 % punaviiniä ja loput 20 % makeita viinejä. Vientiin tuotannosta päätyy vuosittain noin 30 %. Maculan on puhdas perheyhtiö jo kolmannessa sukupolvessa, nykyään talon johdossa on viinintekijä Fausto Maculan ja apunaan hänellä on tyttäret Angela ja Maria Vittoria. Talo tunnetaan teknisesti innovatiivisena ja modernina ja sen erikoisuutena on Italian eliittiin lukeutuvat makeat viinit, joita se tuottaa kuivatuista, rypäleistä. Makeiden viinien ohella talo tuottaa moderneja ja aromikkaita valkoviinejä ja täyteläisiä punaviinejä. Makeiden viinien tuotantoa varten talo viljelee lajikkeita, kuten moscato, vespaiola, garganega ja tocai. Kuivia valkoviinejä se tuottaa pinot grigio-, pinot blanc-, tocai-, chardonnay- ja sauvignon blanc-lajikkeista. Punaviinien tuotannossa talo on keskittynyt kahteen lajikkeeseen, cabernet sauvignon ja merlot, joita on viljelty alueella jo 1850-luvulta lähtien.