Alain Graillot Crozes-Hermitage La Guiraude 2018

Rypälelajikkeet

Syrah

Alkoholi

13,50 %

Luonnehdinta

Runsasarominen tuoksu, jossa tummaa kirsikkaa, karhunvatukkaa, orvokkia ja neilikkaa. Melko täyteläinen, runsaat tanniinit ovat samettiset ja pitkää jälkimakua ohjaa raikas hapokkuus.

Ruokasuositus

Tummat liharuuat. Esimerkiksi hirviragu ja gruyerejuustolla maustettu perunapyre.

Lehdistö

93/100p Vinous:  Inky ruby. Mineral- and spice-accented aromas of ripe dark berries and candied violet show outstanding clarity and lift. At once rich and energetic in the mouth, offering juicy blackberry, bitter cherry and spicecake flavors that slowly turn sweeter on the back half. Shows outstanding clarity on the long, penetrating finish, which features well-judged tannins and lingering floral and spice notes.

Muuta

La Guiraude on Alain Graillot'n ykkösviini, johon on valittu vuosikerran parhaat tynnyrit.

Hinta

45,00  ALV. 24%

Rhône, Ranska

Alain Graillot on Crozes-Hermitagen viinialueen kirkkaimpia tähtiä. Laadukkailla viineillään tämä tuottaja todistaa, että pitkät perinteet eivät aina ole välttämätön edellytys huippulaadulle; Domaine Alain Graillot tuotti ensimmäiset viininsä vuonna 1985, joten kyse on varsin nuoresta viinitalosta Rhônen mittapuun mukaan. Alain Graillot toimi ennen viinitilalliseksi ryhtymistään kemian teollisuuden palveluksessa ympäri maailmaa. Graillot'n tila on kooltaan noin 21,50 hehtaaria. Valtaosa (20 ha) viinitarhoista sijaitsee Crozes-Hermitagen alueella. Graillot'lla on myös kaksi pientä palstaa (0,12 ha) Hermitagen kukkulalla ja noin 1,50 hehtaaria Rhône-joen länsirannalla, Saint-Josephin alueella. Graillot uskoo sadon rajoittamiseen laadun takaamiseksi. Kypsät rypäleet ja pieni satoisuus köynnöstä kohden takaavat konsentroituneen viinin. Graillot tuottaa perus-Crozes-Hermitagen ohella prestiisi-cuvéeta nimeltä La Guiraude. La Guiraude on sekoitettu valikoiduista tynnyreistä, jotka Graillot'n mielestä ovat vuosikerran laadukkaimmat. Punaisen Crozes-Hermitagen ohella Graillot'n tuotannossa on myös valkoinen Crozes-Hermitage Marsanne- ja Roussanne-lajikkeista. Graillot'n viinit ovat parhaimmillaan todella tiiviitä ja jänteviä. Graillot hyödyntää uusia tynnyreitä harkiten, joten tammen vaikutus on yleensä hyvin hillitty, ja pinnalla on ennen kaikkea Syrah puhtaimmillaan. Tammitynnyrit Graillot hankkii käytettynä Burgundin huipputuottajilta, kuten Dujacilta ja Sauzet'lta. Alain Graillot on laajentanut toimintaansa myös Marokkoon, missä hän tuottaa yhteistyössä paikallisen Thalvin-viinitalon kanssa kohtuuhintaista, mutta erittäin tyylikästä Tandem -viiniä Syrah'sta. Graillot'n tavoitteena on tuottaa hienostuneita ja raikkaita viinejä, jonka esikuvat ovat nimen omaan Pohjois-Rhônen moniulotteiset viinit.