Envìnate Albahra Tinto 2018

Rypälelajikkeet

30% Moravia Agria, 70% Garnacha Tintorera

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Värin on syvän tumman punainen. Tuoksussa kypsää hedelmää, kukkaisuutta ja voimakasta mineraalisuuta. Maku on melko täyteläinen, intensiivisen hapokas ja mehukas.

Ruokasuositus

A great wine to pair with savory dishes, like roasted meats and sausages, mushrooms and rice dishes like paella or arroz negro.

Viinialue

Almansa (Castilla-la-Mancha), viinialue Jumillan pohjoispuolella. Rypäleet on kerätty yhdeltä palstalta, jossa noin 30-vuotiaat köynnökset kasvavat saviperäisellä maaperällä 800-metrin korkeudella.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Garnacha Tintoreran kypsytys 8kk ajan isoissa sementtiastioissa ja Moravia Agria vanhassa tammessa.

Hinta

16,90  ALV. 24%

Canary Islands, Espanja

Envínate on vapaasti käännettynä kehotus viiniytyä (Wine Yourself). Yrityksen perusti neljä ystävää, jotka tapasivat enologian opinnoissa Alicantessa vuonna 2005. Valmistuessaan he perustivat konsultointifirman, josta muodostui Envínate, jolla on tarhoja Ribeira Sacrassa (Alfonso Torrente), Kanariansaarilla (Roberto Santana), ja Laura Ramoksen ja José Martínezin projektit Extremadurassa ja Almansassa. Kollektiivin pyrkimys on tehdä erittäin puhtaita ja autenttisia viinejä, jotka ilmentävät alkuperäänsä. Tarhoilla ei käytetä kemikaaleja, sato korjataan käsin, rypäleet murskataan jalan, viinit käyvät villihiivoilla, kypsyvät vanhoissa tammitynnyreissä ja sulfiitteja lisätään ainoastaan tarpeen mukaan pullotuksessa. 

Envinate on raikas tuulahdus Espanjan viinispektriin. Tuotanto on melko pientä ja maine on kiirinyt maailmalle, joten saatavuudet ovat todella pieniä. Tenerife, Ribeira Sacra tai Almansa, Envinaten viinit ovat aina maistamisen arvoisia ja tuovat hymyn huulille.