Vindirekt Logo

22,50  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): X1GK2APZD8JO Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Albamar Albarino 2022

Albamar, Rias Baixas, Espanja

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

100% Albariño

Alkoholi

12,50%

Kuvaus

Ensimmäistä kertaa vuonna 2006 tuottaja Xurxo Alban luoma Albamar-talon lippulaivaviini.

Luonnehdinta

Vihertävän keltainen Albarino jonka tuoksussa on aistittavissa sitrushedelmien, melonin ja trooppisten hedelmien aromeita. Vihreä ananas, sitruunan kuori ja hunajameloni tulevat mieleen. Maku on intensiivisen aromikas toistaen sitruunan kuoren, limetin ja passionhedelmän sävyjä. Hapokkuus on läsnä erinomaisesti laajentaen makupatteristoa  kiniinin ja valkoppippurin sävyihin. Jälkimaku on pitkä. Happojen tasoittuessa viinistä, suolaisuus nousee esiin tuoden veden kielelle ja jättäen kaipaamaan mereneläviä lautaselle.

Ruokasuositus

Katkaravut, äyriäistapakset, kasvistortillat, sushit ja miedot juustot.

Viinialue

Rias Baixas

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

22,50  ALV. 24%

Rias Baixas, Espanja

Xurxo Alba on intohimoinen viinintekijä joka on aina valmis oppimaan uutta. Tässä lieneekin syy Albamarin ilmiömäisten viinien takana.

Alunperin Xurxon isä, Luis, osti perheelle pari hehtaaria tarhoja jäätyään työttömäksi muurarin ammatista. Luis keskittyi talon johdossa ollessaan perusviinin valmistukseen jota tarjoiltiin hänen vaimonsa Isabelin tavernassa Rias Baixasin parhaiden munakkaiden kanssa. Osa viinistä myytiin bulkkina isommille yritykselle eikä ajatuskaan kansainvälisestä kaupankäynnistä ollut käynyt hänen mielessään. Xurxon valmistuttua viininviljelyopinnoista vuonna 2006, Albamar-niminen perheyritys sai uuden suunnan.

Ensi töikseen Xurxo kehitti talon nimeä kantavan viinin, joka on tällä hetkellä heidän käyntikorttinsa ja sitä valmistetaan sekä omista ja ostetuista rypäleistä 45,000 pulloa vuodessa. Ajan myötä valmistuspraktiikat ovat siirtyneet enemmissä määrin "puuttumattomaan" - kasvatukseen sekä viininvalmistukseen. Satokauden aikana köynnöksiä ei myrkytetä, maata ei käännetä ( muuten kuin pintakerroksen osalta hieman rikotaan), puristus tapahtuu rankojen kanssa ja hiivat ovat luontaisia. Viinit eivät myöskään käy läpi malolaktista fermentaatiota. So2 on käytössä maltillisin määrin johtuen pääosin härmäsienestä ( mildew/ powdery mildew:n ) joka on tyypillinen alueella johtuen Atlantin läheisyydestä.

Lisää tietoa talosta ja sen viineistä näissä  artikkeleissa Bodegas AlbamarVinetrail Bodegas Albamar |

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Albamar Albarino 2022

Albamar, Rias Baixas, Espanja

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

100% Albariño

Alkoholi

12,50%

Kuvaus

Ensimmäistä kertaa vuonna 2006 tuottaja Xurxo Alban luoma Albamar-talon lippulaivaviini.

Luonnehdinta

Vihertävän keltainen Albarino jonka tuoksussa on aistittavissa sitrushedelmien, melonin ja trooppisten hedelmien aromeita. Vihreä ananas, sitruunan kuori ja hunajameloni tulevat mieleen. Maku on intensiivisen aromikas toistaen sitruunan kuoren, limetin ja passionhedelmän sävyjä. Hapokkuus on läsnä erinomaisesti laajentaen makupatteristoa  kiniinin ja valkoppippurin sävyihin. Jälkimaku on pitkä. Happojen tasoittuessa viinistä, suolaisuus nousee esiin tuoden veden kielelle ja jättäen kaipaamaan mereneläviä lautaselle.

Ruokasuositus

Katkaravut, äyriäistapakset, kasvistortillat, sushit ja miedot juustot.

Viinialue

Rias Baixas

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

22,50  ALV. 24%

Rias Baixas, Espanja

Xurxo Alba on intohimoinen viinintekijä joka on aina valmis oppimaan uutta. Tässä lieneekin syy Albamarin ilmiömäisten viinien takana.

Alunperin Xurxon isä, Luis, osti perheelle pari hehtaaria tarhoja jäätyään työttömäksi muurarin ammatista. Luis keskittyi talon johdossa ollessaan perusviinin valmistukseen jota tarjoiltiin hänen vaimonsa Isabelin tavernassa Rias Baixasin parhaiden munakkaiden kanssa. Osa viinistä myytiin bulkkina isommille yritykselle eikä ajatuskaan kansainvälisestä kaupankäynnistä ollut käynyt hänen mielessään. Xurxon valmistuttua viininviljelyopinnoista vuonna 2006, Albamar-niminen perheyritys sai uuden suunnan.

Ensi töikseen Xurxo kehitti talon nimeä kantavan viinin, joka on tällä hetkellä heidän käyntikorttinsa ja sitä valmistetaan sekä omista ja ostetuista rypäleistä 45,000 pulloa vuodessa. Ajan myötä valmistuspraktiikat ovat siirtyneet enemmissä määrin "puuttumattomaan" - kasvatukseen sekä viininvalmistukseen. Satokauden aikana köynnöksiä ei myrkytetä, maata ei käännetä ( muuten kuin pintakerroksen osalta hieman rikotaan), puristus tapahtuu rankojen kanssa ja hiivat ovat luontaisia. Viinit eivät myöskään käy läpi malolaktista fermentaatiota. So2 on käytössä maltillisin määrin johtuen pääosin härmäsienestä ( mildew/ powdery mildew:n ) joka on tyypillinen alueella johtuen Atlantin läheisyydestä.

Lisää tietoa talosta ja sen viineistä näissä  artikkeleissa Bodegas AlbamarVinetrail Bodegas Albamar |