Soalheiro Allo Vinho Verde 2021

Rypälelajikkeet

30% Alvarinho, 70% Loureiro

Alkoholi

11,50

Luonnehdinta

Raikas, sitruksinen ja mineraalinen. Kevyestä ja elegantista makuprofiilista huolimatta, viinissä on paljon luonnetta.

Ruokasuositus

Kesäpäivän janojuoma aurinkoisella terassilla. Kala- ja äyriäisalkupalat, antipasti lajitelmat, merenelävä paella, anjovikset runsaassa oliiviöljyssä.

Viinialue

Minho VR (vinho regional). Minhon alue Pohjois-Portugalissa käsittää käytännössä saman alueen kuin Vinho Verde DOC, mutta Minho laatuluokitus vastaa samaan kuin 'Vin de Pays' Ranskan puolella.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

AL (=Alvarinho) LO (=Loureiro)

Hinta

13,80  ALV. 24%

Melgaco, Portugali

Soalheiron viinitila sijaitsee Melgacon alueella, joka on osa isompaa Vinho Verden viinialuetta. Soalheiron talon perusti Joao Antonio Cerdeira vuonna 1974 istuttamalla yhdet koko maan ensimmäiset Alvarinho köynnökset. Cerdeiran perhe on edelleen vastuussa Soalheiron viineistä ja talo keskittyy edelleen pääosin valkoisen Alvarinho lajikkeen viljelyyn.

Melgaco on Portugalin pohjoisin piste. Viinialueen läheisyydessä olevat vuoret luovat alueen viiniköynnöksille optimaaliset kasvuolosuhteet. Verrattuna muuhun Vinho Verden alueeseen, Melgaco on verrattain kuiva ja aurinkoinen alue, jossa sataa lähinnä vain talvisin.

Soalheiro on ollut Portugalissa yksi edelläkävijöistä luomuviljelyssä ja pyrkineet alusta asti pitämään viinitarhojensa ekosysteemin mahdollisimman luonnonmukaisena. Soalheiron viinit ovat aina intensiivisen mineraalisia ja eloisan moniuloitteisia, poiketen perinteisen Vinho Verden hieman yksinkertaisesta makumaailmasta.