Altenberg de Bergheim Grand Cru 2017

Rypälelajikkeet

Gewürztraminer, Riesling

Alkoholi

12,5

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, kauniin kellertävä väri. Tuoksu on hyvin hedelmäinen, aromikas, moniulotteinen: Hunajaa, kypsää omenaa, kanelia, limeä. Maku on hedelmäinen, runsas, aromikas, hunajainen, jäntevän raikas ja hyvin pitkä.

Ruokasuositus

Vahvat, rasvaiset kalaruuat, kanaruuat, grillattu hummeri, aasialaisen keittiön herkut.

Viinialue

Lähes 60 vuotiaat köynnökset Altenberg de Bergheimin  tarhalla, Bergheimin kylän vieressä. Maaperä on kalkkimerkkeliä ja tarha sijaitsee 220-330 metrin korkeudella merenpinnasta. Tarhan erikoisuutena voidaan pitää tapaa viljellä eri lajikkeita sekaisin samassa tarhassa. Sadonkorjuussa eri lajikkeet kerätään yhdessä ja ne saavat käydä myös yhdessä.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Jäännössokeria 44 g/l.

Hinta

25,80  ALV. 24%

Alsace, Ranska

Alsacessa varttunut Julien Schaal on ensimmäisen polven viinitekijä, joka perusti omaa nimeään kantavan viinitalonsa Saint-Hippolyten kylään vuonna 2005. Aiemmin Julien oli saanut kokemusta viininteosta mm. työskennellessään Bouchard Finlaysonilla Etelä-Afrikassa. Nykyään Julien Schaal tuottaa myös omia viinejä Elginin viinialueella, Etelä-Afrikassa. Julien Schaalin Alsace-viinit ovat puhdaspiirteisiä ja ilmentävät kasvualueensa luonnetta. Merkittävä osa viineistä on sertifioidusti luomuviljeltyä ja rypäleet kerätään noin 30 sopimusviljelijän tarhoilta. Viinien jakelun hoitaa tukkuliike Jean Biecher. Vuotuinen tuotanto on noin 100 000 pulloa.