Soalheiro Alvarinho Docil 9% 2021

Rypälelajikkeet

Alvarinho

Alkoholi

9,00 %

Ruokasuositus

Linnunmaksa mousse, mausteinen äyriäiscurry tai sellaisenaan nautiskeluun.

Viinialue

Melgaco, Vinho Verde DOC. Rypäleet on kerätty muutamalta pieneltä palstalta 200m korkeudelta merenpinnasta. Maaperä graniittia.

Laatikkokoko

3 kpl/laatikko

Muuta

Docil = Puolikuiva, raikkaan hedelmäinen viini, jossa noin 45 g/l jäännössokeria (happoja 7,5 g/l).

Hinta

19,90  ALV. 24%

Melgaco, Portugali

Soalheiron viinitila sijaitsee Melgacon alueella, joka on osa isompaa Vinho Verden viinialuetta. Soalheiron talon perusti Joao Antonio Cerdeira vuonna 1974 istuttamalla yhdet koko maan ensimmäiset Alvarinho köynnökset. Cerdeiran perhe on edelleen vastuussa Soalheiron viineistä ja talo keskittyy edelleen pääosin valkoisen Alvarinho lajikkeen viljelyyn.

Melgaco on Portugalin pohjoisin piste. Viinialueen läheisyydessä olevat vuoret luovat alueen viiniköynnöksille optimaaliset kasvuolosuhteet. Verrattuna muuhun Vinho Verden alueeseen, Melgaco on verrattain kuiva ja aurinkoinen alue, jossa sataa lähinnä vain talvisin.

Soalheiro on ollut Portugalissa yksi edelläkävijöistä luomuviljelyssä ja pyrkineet alusta asti pitämään viinitarhojensa ekosysteemin mahdollisimman luonnonmukaisena. Soalheiron viinit ovat aina intensiivisen mineraalisia ja eloisan moniuloitteisia, poiketen perinteisen Vinho Verden hieman yksinkertaisesta makumaailmasta.