Alvaro Palacios Gratallops Vi de Vila 2019

Rypälelajikkeet

1% Garnacha blanca & Macabeo & PX, 12% Cariñena, 87% Garnacha

Alkoholi

14,5

Luonnehdinta

Syvän punainen, hieman kehittynyt väri. Tuoksu on mausteinen, mehevä, kypsän hedelmäinen; tummaa kirsikkaa, luumua, lakritsaa, vaniljaa, timjamia. Maku on täyteläinen, pitkä, mausteinen, tiivis, mineraalinen. Pehmeät tanniinit.

Ruokasuositus

Riistaruuat, voimakkaat liharuuat, kypsät juustot.

Viinialue

Rypäleet on kerätty yhdeksältä palstalta Gratallopsin kylästä. Köynnösten ikä on 21-77 vuotta ja tarhoja viljellään luomumenetelmin.

Lehdistö

Guia Peñin 95/100

Muuta

Saatavilla Alkosta 2.6.2022 alkaen.

Hinta

49,99  ALV. 24%

Priorato, Espanja

Kuuluisan riojalaisen Palacios-viinisuvun vesa Alvaro Palacios päätti 80-luvun lopussa jättää turvallisen Palacios Remondo-viinitalon työt ja suunnata itään Prioraton viinialueelle. Tavoitteenaan hänellä oli tuottaa Espanjan hienointa viiniä. Syynä tähän lienee hänen saamansa oppi Château Petruksen tilalla, jossa hän työskenteli 80-luvun puolessavälissä. Toiminta alkoi Prioratossa vuonna 1989 hänen hyvän ystävänsä ja Palacios Remondon entisen vientipäällikön, Rene Barbierin tuotantotiloissa, Gratallopsin kylässä. Vuonna 1989 Alvaro Palacios oli vasta 25 vuotias ja Prioraton yritys oli rohkea ottaen huomioon, että hänen perheensä ei antanut hänelle minkäänlaista tukea tässä hankkeessa.

Alvaro Palacioksen Prioraton tuotanto muodostuu viidestä viinistä. Edullisempien Camins de Priorat ja Les Terrasses viinien ohella talo tuottaa Gratallops Vi de Vila-viiniä, jonka köynnökset sijaitsevat Gratallops-kylän rinteillä. Alavaro Palacios tuottaa myös kahta “single vineyard”-viiniä, Finca Dofia (9 ha) ja L’Ermita’ta. L'Ermita tulee noin 2,4 hehtaarin kokoiselta, äärimmäisen jyrkkärinteiseltä tarhalta, jonka maaperä on hyvin köyhää. Köynnösten satoisuus on hyvin matala (noin 19 hl/ha) ja viini hyvin tiivistä ja mineraalista.