Álvaro Palacios La Baixada 2019

Rypälelajikkeet

2% white varieties (Garnacha Blanca & Macabeo), 98% Garnacha

Alkoholi

14,5

Ruokasuositus

Voimakkaat liharuuat, lammas, riista, kovat juustot.

Viinialue

Viini tulee La Baixadan 1,3 hehtaarin kokoiselta tarhalta Gratallopsin kylästä, jonka maaperä on tummaa liuskekiveä. La Baixada on itään katsova ja erittäin jyrkkä. Tarhan satoisuus on hyvin matala, vain 16,15 Hl/ha. Köynnökset ovat 21 vuotiaita.  

Lehdistö

96p Guía Peñin: "Colour: bright cherry; Aroma: complex, expressive, spicy, mineral, black fruit; Flavour: elegant, full-bodied, long, great length."
96p Robert Parker
97p Hudin.com

Laatikkokoko

6 kpl/puulaatikko

Muuta

Villihiivoilla käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin 14 kuukauden ajan tammitynnyreissä. Viini on suodattamatonta.

Hinta

199,30  ALV. 24%

Priorato, Espanja

Kuuluisan riojalaisen Palacios-viinisuvun vesa Alvaro Palacios päätti 80-luvun lopussa jättää turvallisen Palacios Remondo-viinitalon työt ja suunnata itään Prioraton viinialueelle. Tavoitteenaan hänellä oli tuottaa Espanjan hienointa viiniä. Syynä tähän lienee hänen saamansa oppi Château Petruksen tilalla, jossa hän työskenteli 80-luvun puolessavälissä. Toiminta alkoi Prioratossa vuonna 1989 hänen hyvän ystävänsä ja Palacios Remondon entisen vientipäällikön, Rene Barbierin tuotantotiloissa, Gratallopsin kylässä. Vuonna 1989 Alvaro Palacios oli vasta 25 vuotias ja Prioraton yritys oli rohkea ottaen huomioon, että hänen perheensä ei antanut hänelle minkäänlaista tukea tässä hankkeessa.

Alvaro Palacioksen Prioraton tuotanto muodostuu viidestä viinistä. Edullisempien Camins de Priorat ja Les Terrasses viinien ohella talo tuottaa Gratallops Vi de Vila-viiniä, jonka köynnökset sijaitsevat Gratallops-kylän rinteillä. Alavaro Palacios tuottaa myös kahta “single vineyard”-viiniä, Finca Dofia (9 ha) ja L’Ermita’ta. L'Ermita tulee noin 2,4 hehtaarin kokoiselta, äärimmäisen jyrkkärinteiseltä tarhalta, jonka maaperä on hyvin köyhää. Köynnösten satoisuus on hyvin matala (noin 19 hl/ha) ja viini hyvin tiivistä ja mineraalista.