Amarone della Valpolicella Selezione Antonio Castagnedi 2018

Rypälelajikkeet

20% Rondinella, 5% Croatina, 5% Oseleta, 70% Corvina

Alkoholi

15,00 %

Luonnehdinta

Syvän punainen, hieman kehittynyt väri. Voimakas, mausteinen tuoksu; kypsää luumua, kirsikkaa, hieman savua, vaniljaa ja kuivattuja yrttejä. Täyteläinen, voimakas, mausteinen, lämmin, ryhdikäs ja hyvin pitkä.

Ruokasuositus

Voimakkaimmat liharuuat, riista, kovat kypsät juustot.

Viinialue

Monti Garbin kukkula Mezzane di Sotton kylässä, noin 300 metrin korkeudella merenpinnasta.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Rypäleitä on ennen murskausta kuivattu noin 3 kuukauden ajan. Käyminen on tapahtunut valikoiduilla hiivoilla terästankeissa. Käymisen jälkeen viiniä on kypsytetty noin 2 vuoden ajan ranskalaisissa 500 litran tammitynnyreissä.

Hinta

36,90  ALV. 24%

Veneto, Italia

Tenuta Sant'Antonion talo sijaitsee Mezzane di Sotton kylässä Valpolicellan alueella. Talon omistajina ovat neljä Castagnedin veljestä; Armando, Massimo, Paolo ja Tiziano. Veljesten isä Antonio perusti aikoinaan tilan San Zenon kylään Illasin laaksoon ja vuonna 1989 veljekset rakennuttivat uuden viinitalon Mezzanen laaksoon ja ostivat 30 hehtaaria viljelysmaata. Nykyään tuotannossa on noin 50 hehtaaria ja talon fokus on selkeästi laadussa volyymin sijaan. Alueen maaperä on kalkkipitoinen ja karu tuottaen eleganttia ja notkean nautittavaa viinityyliä. Talon tarhoissa viljellään perinteisiä alueen lajikkeita täydennettynä Cabernet Sauvignon- ja Chardonnay-lajikkeilla. Talon erikoisuutena voidaan pitää panostusta sulfiitittomaan viiniin, josta valkoinen Telos-viini on ensimmäinen tuotannossa. Talolla on myös sulfiitittomat Bianco, Valpolicella ja Amarone Télos-sarjan alla.