André Clouet Brut Millésime 2009

Rypälelajikkeet

30 % Chardonnay, 70% Pinot Noir

Alkoholi

12,0

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, nuorekas väri. Tuoksu on hienostunut, hedelmäinen, hieman paahteinen; omenaa, sitrusta, hieman pähkinää. Maku on jäntevä, hapokas, kuiva, varsin täyteläinen ja pitkä.

Ruokasuositus

Huippusamppanja aperitiiviksi tai ruualle; paistetut kalat ja äyriäiset, kanaruuat, tryffeli etc..

Viinialue

Valikoidut tarhat Bouzyn Grand Cru-kyläkunnan alueella.

Hinta

54,98  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Jean-Francois Clouet tekee viinillisiä samppanjoita Bouzyn ja Ambonnayn kylän rypäleistä, ja lähes pelkästään Pinot Noirista. Perheellä on kaikkiaan yhdeksän hehtaaria 100 % grand cru -luokiteltuja viinitarhoja näiden kylien parhailla rinteillä, ja alkuperä on selkeästi maistettavissa lopputuloksesta. Vaikka viinit ovatkin täyteläisempiä blanc de noirs -samppanjoita, niiden jäänkuulas hapokkuus tasapainottaa tyyliä. Pitämällä tuotantomäärät kohtuullisena ja keskittymällä pelkästään itse asiaan – samppanjan tekoon eikä ison markkinointikoneiston pyörittämiseen – André Clouet’n samppanjoiden laatu on erinomainen hintaansa nähden. Nämä paahteisetkin samppanjat toimivat hienosti läpi aterian ruokaviineinä, mutta ovat omiaan myös aperitiivinä.
Pullojen etiketit ovat hyvin koristeellisia ancien regime -tyyliin, sillä tilan perustaja toimi aikanaan Ludvig XV:n Versailles'n hovin kirjanpainajana.

"Jean-François Clouet is an exuberant personality behind André Clouet, one of the finest grower estates in Champagne today. He is a grower, chef de cave, encyclopaedia of Champagne history, self-confessed ‘gangster’ and, in the words of one of my visiting guests, ‘circus ringmaster’!"
-Tyson Stelzer, multi-award winning wine publisher & judge.