Kuvaus
André Clouet Brut Rosé

Rypälelajikkeet
Alkoholi
Kuvaus
Clouet'n Rosé-samppanja on saanut värinsä Bouzy Rouge punaviinistä, jota sekoitukseen on ennen pullokäymistä lisätty 4 %. Perusviini on kypsynyt terästankissa. Blendi pohjautuu 75-prosenttisesti 2018-vuosikertaan, ja loput on 2017, 2016 ja 2015. Sokerinlisäys/dosage on 6-8 g/l. Kypsytys 3 vuotta hiivasakan päällä.
Luonnehdinta
Kauniin vaaleanpunainen väri. Tuoksu on raikas, mehevän marjaisa, elegantti, puhdas. Maku on kuivahko, hyvin hedelmäinen, aavistuksen paahteinen ja raikas.
Ruokasuositus
Tyylikäs aperitiivi ja tunnelmankohottaja. Sopii täydelliseti myös ruuille kuten graavilohi, osterit, vasikan carpaccio, kevätkananpoika ja paahdetuille punajuurille vuohenjuuston ja pinjansiementen kera.
Viinialue
Lehdistö
93/100 James Suckling
"A frank, generous and juicy but properly dry rosé champagne that has plenty of pinot noir red-berry character. Enough substance to easily handle the dining table. Long and bright, berry and citrus finish. 100% pinot noir, of which 8% was red wine."
Pullokoko
Laatikkokoko
Hinta
43,00 € ALV. 24%
Champagne, Ranska
Jean-Francois Clouet tekee viinillisiä samppanjoita Bouzyn ja Ambonnayn kylän rypäleistä, ja lähes pelkästään Pinot Noirista. Perheellä on kaikkiaan yhdeksän hehtaaria 100 % grand cru -luokiteltuja viinitarhoja näiden kylien parhailla rinteillä, ja alkuperä on selkeästi maistettavissa lopputuloksesta. Vaikka viinit ovatkin täyteläisempiä blanc de noirs -samppanjoita, niiden jäänkuulas hapokkuus tasapainottaa tyyliä. Pitämällä tuotantomäärät kohtuullisena ja keskittymällä pelkästään itse asiaan – samppanjan tekoon eikä ison markkinointikoneiston pyörittämiseen – André Clouet’n samppanjoiden laatu on erinomainen hintaansa nähden. Nämä paahteisetkin samppanjat toimivat hienosti läpi aterian ruokaviineinä, mutta ovat omiaan myös aperitiivinä.
Pullojen etiketit ovat hyvin koristeellisia ancien regime -tyyliin, sillä tilan perustaja toimi aikanaan Ludvig XV:n Versailles'n hovin kirjanpainajana.
"Jean-François Clouet is an exuberant personality behind André Clouet, one of the finest grower estates in Champagne today. He is a grower, chef de cave, encyclopaedia of Champagne history, self-confessed ‘gangster’ and, in the words of one of my visiting guests, ‘circus ringmaster’!"
-Tyson Stelzer, multi-award winning wine publisher & judge.