André Clouet Brut Rosé Magnum

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

12,0 %

Luonnehdinta

Kauniin vaaleanpunainen väri. Tuoksu on raikas, mehevän marjaisa, elegantti, puhdas. Maku on kuivahko, hyvin hedelmäinen, aavistuksen paahteinen ja raikas.

Ruokasuositus

Tyylikäs aperitiivi ja tunnelmankohottaja. Sopii täydelliseti myös ruuille kuten graavilohi, osterit, vasikan carpaccio, kevätkananpoika ja paahdetuille punajuurille vuohenjuuston ja pinjansiementen kera.

Viinialue

Rypäleet on kerätty Grand Cru-luokitellun Bouzyn ja Ambonnayn-kylien parhailta etelään viettäviltä ylärinteiltä. Bouzyn ja Ambonnayn kyläkunnat tunnetaan tumman Pinot Noir-lajikkeen parhaina kasvualueina Champagnessa ja lopputuloksessa voi aistia kypsien, laadukkaiden rypäleiden tuomaa mausteisuutta ja runsautta.

Pullokoko

150 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Clouetin Rosee-Samppanja on saanut värinsä Bouzy Rouge punaviinistä, jota sekoitukseen on ennen pullokäymistä lisätty 8%. Sokerinlisäys/dosage on 5 g/l.

Hinta

86,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Jean-Francois Clouet tekee viinillisiä samppanjoita Bouzyn ja Ambonnayn kylän rypäleistä, ja lähes pelkästään Pinot Noirista. Perheellä on kaikkiaan yhdeksän hehtaaria 100 % grand cru -luokiteltuja viinitarhoja näiden kylien parhailla rinteillä, ja alkuperä on selkeästi maistettavissa lopputuloksesta. Vaikka viinit ovatkin täyteläisempiä blanc de noirs -samppanjoita, niiden jäänkuulas hapokkuus tasapainottaa tyyliä. Pitämällä tuotantomäärät kohtuullisena ja keskittymällä pelkästään itse asiaan – samppanjan tekoon eikä ison markkinointikoneiston pyörittämiseen – André Clouet’n samppanjoiden laatu on erinomainen hintaansa nähden. Nämä paahteisetkin samppanjat toimivat hienosti läpi aterian ruokaviineinä, mutta ovat omiaan myös aperitiivinä.
Pullojen etiketit ovat hyvin koristeellisia ancien regime -tyyliin, sillä tilan perustaja toimi aikanaan Ludvig XV:n Versailles'n hovin kirjanpainajana.

"Jean-François Clouet is an exuberant personality behind André Clouet, one of the finest grower estates in Champagne today. He is a grower, chef de cave, encyclopaedia of Champagne history, self-confessed ‘gangster’ and, in the words of one of my visiting guests, ‘circus ringmaster’!"
-Tyson Stelzer, multi-award winning wine publisher & judge.