André Clouet Cuvée Un Jour de 1911

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

12,0

Luonnehdinta

Paahteinen, runsas, moniulotteinen tuoksu: paahtoleipää, omenaa, päärynää, hunajaa, pähkinää. Maku on kuiva, tiivis, hyvin runsas, hapokas ja pitkä. Runsas mausteisuus tuo joillekin mieleen sahramin, toisille korvapuustit, tai paahtovanukkaan.

Ruokasuositus

Hienoille kala- ja äyriäisruuille.

Lehdistö

Herald Scotland, July 2017: "This is a multi-vintage expression of Clouet’s top wines and is unbelievably good. Some of the blend is kept in a solera system, and it could sell for four times the price. This fizzer is both fruity, funky and rich.. Buy some before I do!"

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Sekoitus kolmesta vanhemmasta vuosikerrasta. Osa viinistä on saanut käydä alkoholikäymisen pienissä jälkiruokaviinin tekoon käytetyissä tammitynnyreissä, jotka on hankittu Barsac-tuottaja Château Doisy-Daënelta. Sokerinlisäys 10 g/l. Jean-Francois Clouetin isoisänisä toimitti vuonna 1911 mm. Pariisin Maximin talon samppanjan. Cuvée Un Jour de 1911:n etiketti on identtinen saman vuoden, Clouet'n alkuperäisten etikettien kanssa. Cuvée 1911 on pakattu perinteiseen tyyliin olkikäärön sisään, ja yksittäiseen puulaatikkoon.

Hinta

59,90  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Jean-Francois Clouet tekee viinillisiä samppanjoita Bouzyn ja Ambonnayn kylän rypäleistä, ja lähes pelkästään Pinot Noirista. Perheellä on kaikkiaan yhdeksän hehtaaria 100 % grand cru -luokiteltuja viinitarhoja näiden kylien parhailla rinteillä, ja alkuperä on selkeästi maistettavissa lopputuloksesta. Vaikka viinit ovatkin täyteläisempiä blanc de noirs -samppanjoita, niiden jäänkuulas hapokkuus tasapainottaa tyyliä. Pitämällä tuotantomäärät kohtuullisena ja keskittymällä pelkästään itse asiaan – samppanjan tekoon eikä ison markkinointikoneiston pyörittämiseen – André Clouet’n samppanjoiden laatu on erinomainen hintaansa nähden. Nämä paahteisetkin samppanjat toimivat hienosti läpi aterian ruokaviineinä, mutta ovat omiaan myös aperitiivinä. 
Pullojen etiketit ovat hyvin koristeellisia ancien regime -tyyliin, sillä tilan perustaja toimi aikanaan Ludvig XV:n Versailles'n hovin kirjanpainajana.

"Jean-François Clouet is an exuberant personality behind André Clouet, one of the finest grower estates in Champagne today. He is a grower, chef de cave, encyclopaedia of Champagne history, self-confessed ‘gangster’ and, in the words of one of my visiting guests, ‘circus ringmaster’!" -Tyson Stelzer, multi-award winning wine publisher & judge.