Kuvaus
André Clouet Cuvée Un Jour de 1911
Rypälelajikkeet
Alkoholi
Kuvaus
Un Jour de 1911 on aina sekoitus kolmesta kypsästä vuosikerrasta, joista ainakin yksi on yli 10-vuotias), mukana on käytetty myös reserve-viinejä talon solera-systeemistä. Perusviini on kypsynyt tammitynnyreissä, joista osa on ollut vanhoja Barsac-tynnyreitä (jälkiruokaviiniä Sauternesin naapurista).
Dosage 3-5 g/l. Kypsynyt 10-12,5 vuotta hiivasakan päällä.
Jean-Francois Clouetin isoisänisä toimitti vuonna 1911 mm. Pariisin Maximin talon samppanjan. Cuvée Un Jour de 1911:n etiketti on samanlainen kuin Clouet’n vuonna 1911 käyttämät etiketit.
Luonnehdinta
Paahteinen, runsas, moniulotteinen tuoksu: paahtoleipää, omenaa, päärynää, hunajaa, pähkinää. Maku on kuiva, tiivis, hyvin runsas, hapokas ja pitkä. Runsas mausteisuus tuo joillekin mieleen sahramin, toisille korvapuustit, tai paahtovanukkaan.
Ruokasuositus
Hienoille kala- ja äyriäisruuille.
Lehdistö
95/100 James Suckling: " A rich and expansive champagne with tons of mature aromas of dried fruit (apricots!) and candied orange. Teeters on the edge of decadence, but has enough vitality to stay on the right side of that line. Plenty of textural complexity on the palate and a long, chalky finish that keeps giving and giving. Spot-on balance." Herald Scotland, July 2017: "This is a multi-vintage expression of Clouet’s top wines and is unbelievably good. Some of the blend is kept in a solera system, and it could sell for four times the price. This fizzer is both fruity, funky and rich.. Buy some before I do!"
Pullokoko
Laatikkokoko
Hinta
69,00 € ALV. 24%
Champagne, Ranska
Jean-Francois Clouet tekee viinillisiä samppanjoita Bouzyn ja Ambonnayn kylän rypäleistä, ja lähes pelkästään Pinot Noirista. Perheellä on kaikkiaan yhdeksän hehtaaria 100 % grand cru -luokiteltuja viinitarhoja näiden kylien parhailla rinteillä, ja alkuperä on selkeästi maistettavissa lopputuloksesta. Vaikka viinit ovatkin täyteläisempiä blanc de noirs -samppanjoita, niiden jäänkuulas hapokkuus tasapainottaa tyyliä. Pitämällä tuotantomäärät kohtuullisena ja keskittymällä pelkästään itse asiaan – samppanjan tekoon eikä ison markkinointikoneiston pyörittämiseen – André Clouet’n samppanjoiden laatu on erinomainen hintaansa nähden. Nämä paahteisetkin samppanjat toimivat hienosti läpi aterian ruokaviineinä, mutta ovat omiaan myös aperitiivinä.
Pullojen etiketit ovat hyvin koristeellisia ancien regime -tyyliin, sillä tilan perustaja toimi aikanaan Ludvig XV:n Versailles'n hovin kirjanpainajana.
"Jean-François Clouet is an exuberant personality behind André Clouet, one of the finest grower estates in Champagne today. He is a grower, chef de cave, encyclopaedia of Champagne history, self-confessed ‘gangster’ and, in the words of one of my visiting guests, ‘circus ringmaster’!"
-Tyson Stelzer, multi-award winning wine publisher & judge.