Patrick Baudouin Anjou Blanc La Fresnaye 2018

Patrick Baudouin, Loire, Ranska

Luomu Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Chenin Blanc

Alkoholi

13,50 %

Viinialue

1 hehtaarin La Fresnaye palsta, jossa noin 40-vuotiaat köynnökset. Tarhan läheisyydessä on pieni 1500-luvulla rakennettu linna, Château la Fresnaye, jonka muurissa olevan tekstin voi kääntää 'Happiness and hard work go together'.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

10 kk kypsytys vanhassa tammessa. Jäännössokeria 1 g/l ja totaalisulfiitit 44 mg/l.

Hinta

27,00  ALV. 24%

Loire, Ranska

Patrick Baudouin viljelee 13,5 hehtaaria köynnöksiä Loiren laaksossa, Anjoun ja Coteaux du Layonin alueella. Valkoisista lajikkeista Patrick keskittyy ainoastaan Chenin Blanciin ja herraa pidetään yhtenä kyseisen lajikkeen mestareista. Patrick tuottaa myös alueelle tyypillisiä intensiivisen makeita Chenin Blanceja mutta erityisesti kuiva Chenin Blanc on hänen erikoisalaa. Cabernet Franc kuuluu myös pienissä määrin talon tuotantoon. Tarhat ovat luomu-sertifioituja, mutta viljelyyn on yhdistetty myös paljon biodynaamisia vaikutteita. Kellarissa viininvalmistukseen puututaan mahdollisimman vähän ja toiminta on muutenkin mahdollisimman luonnonmukaista.

Baudouin perhe on omistanut viinitilan jo 1920-luvulta. Vuonna 1990 Patrick kyllästyi hektiseen kaupunkielämään Pariisissa ja siirtyi kotoseudulleen ottaakseen perhetilan haltuunsa. Siitä lähtien Domaine on noussut vuosi vuodelta Loiren laakson kirkkaimpiin tähtiin.