Patrick Baudouin Anjou Blanc Le Cornillard 2017

Patrick Baudouin, Loire, Ranska

Luomu Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Chenin Blanc

Alkoholi

13,50 %

Luonnehdinta

Keskisyvä oljenkeltainen väri. Tuoksu on avoin ja runsas: persikkaa, hunajamelonia, sahramia. Suussa viini tuntuu kuivahkolta, melko täyteläiseltä ja maukkaalta. Raikas hapokkuus ja kieltä kutitteleva mineraalisuus kantaa pitkää ja moniulotteista jälkimakua.

Muuta

50-70 vuotiaat köynnökset. Kypsytys 16 kuukauden ajan uusissa ja käytetyissä tammitynnyreissä.

Hinta

39,80  ALV. 24%

Loire, Ranska

Patrick Baudouin viljelee 13,5 hehtaaria köynnöksiä Loiren laaksossa, Anjoun ja Coteaux du Layonin alueella. Valkoisista lajikkeista Patrick keskittyy ainoastaan Chenin Blanciin ja herraa pidetään yhtenä kyseisen lajikkeen mestareista. Patrick tuottaa myös alueelle tyypillisiä intensiivisen makeita Chenin Blanceja mutta erityisesti kuiva Chenin Blanc on hänen erikoisalaa. Cabernet Franc kuuluu myös pienissä määrin talon tuotantoon. Tarhat ovat luomu-sertifioituja, mutta viljelyyn on yhdistetty myös paljon biodynaamisia vaikutteita. Kellarissa viininvalmistukseen puututaan mahdollisimman vähän ja toiminta on muutenkin mahdollisimman luonnonmukaista.

Baudouin perhe on omistanut viinitilan jo 1920-luvulta. Vuonna 1990 Patrick kyllästyi hektiseen kaupunkielämään Pariisissa ja siirtyi kotoseudulleen ottaakseen perhetilan haltuunsa. Siitä lähtien Domaine on noussut vuosi vuodelta Loiren laakson kirkkaimpiin tähtiin.