Patrick Baudouin Anjou Rouge La Fresnaye 2016

Patrick Baudouin, Loire, Ranska

Luomu Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Cabernet Franc

Viinialue

0,9 hehtaarin palsta, johon Cabernet Franc köynnökset on istutettu 1950- ja 1990-luvulla.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Rypäleet käyneet ilman rankoja kuukauden ajan, jonka jälkeen viini jatkaa kypsymistään noin 10 kuukauden ajan vanhoissa tammitynnyreissä. Totaalisulfiitit 36 mg/l.

Hinta

26,00  ALV. 24%

Loire, Ranska

Patrick Baudouin viljelee 13,5 hehtaaria köynnöksiä Loiren laaksossa, Anjoun ja Coteaux du Layonin alueella. Valkoisista lajikkeista Patrick keskittyy ainoastaan Chenin Blanciin ja herraa pidetään yhtenä kyseisen lajikkeen mestareista. Patrick tuottaa myös alueelle tyypillisiä intensiivisen makeita Chenin Blanceja mutta erityisesti kuiva Chenin Blanc on hänen erikoisalaa. Cabernet Franc kuuluu myös pienissä määrin talon tuotantoon. Tarhat ovat luomu-sertifioituja, mutta viljelyyn on yhdistetty myös paljon biodynaamisia vaikutteita. Kellarissa viininvalmistukseen puututaan mahdollisimman vähän ja toiminta on muutenkin mahdollisimman luonnonmukaista.

Baudouin perhe on omistanut viinitilan jo 1920-luvulta. Vuonna 1990 Patrick kyllästyi hektiseen kaupunkielämään Pariisissa ja siirtyi kotoseudulleen ottaakseen perhetilan haltuunsa. Siitä lähtien Domaine on noussut vuosi vuodelta Loiren laakson kirkkaimpiin tähtiin.