Antoine Sunier Régnié 2021

Rypälelajikkeet

Gamay

Alkoholi

12,00 %

Ruokasuositus

Tartar, makkarat, leikkeleet, vaaleat lihat, juurekset.

Viinialue

AOC Regnie

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Kolme graniittipitoista viinipalstaa: Les Forchets, le Potet, Montmerond. Köynnösten ikä keskimäärin 45 vuotta. 8 kuukautta kestänyt kypsytys hiivasakkojen kanssa käytetyissä tammitynnyreissä ja pieni osa sementtitankissa. Sulfiittien kokonaismäärä 15 mg/l.

Hinta

27,00  ALV. 24%

Beaujolais, Ranska

Antoine Sunier oli useita vuosia töissä telealalla, mutta vietettyään suurimman osan vapaa-ajastaan isoveljensä Julienin vuonna 2008 perustamalla viinitilalla hän päätyi aloittamaan viiniopinnot Beaunessa. Työharjoitteluista molemmat hän suoritti luomutiloilla Château de Prémeaux'ssa ja Domaine Lapalulla. Näistä jälkimmäisen talon omistaja Jean-Claude Lapalu onkin ollut toinen suurimmista innoittajista Antoinelle viinintuotannossa hänen isoveljensä ohella. Viinitarhojen ja rypäleiden hankinnassa isoveli olikin korvaamaton apu ja Antoine sai vuonna 2014 hankittua luomuviljeltyjä palstoja Régnién ja Morgonin Cru-kylien alueelta. Vuosikerrasta 2018 alkaen tuotantoon on kuulunut kolmaskin viini, palstaviini Morgon Montmerond. Morgonit ovat sertifioituja luomupalstoja ja Régnié pian saamassa sertifikaatin.

Viininvalmistus on Beaujolais'n natusuuntauksen mukaista. Huolellinen rypälevalikointi alkaa jo tarhalla. Käyminen alkaa hiilihapon avulla kokonaisina terttuina luonnon hiivakannoilla. Viikon-kahden kuluttua käymisen alkamisesta mehu puristetaan hellävaraisesti ja siirretään kypsymään pääasiassa käytettyihin tammitynnyreihin ja pieni osa epoksipäällystettyihin betonisammioihin. 7-8 kuukauden kypsytyksen jälkeen viini pullotetaan ja vasta tässä vaiheessa tehdään ainoa sulfiittien lisäys, sekin erittäin maltillisesti.