Antoine Sunier Régnié 2020

Rypälelajikkeet

Gamay

Alkoholi

13,00 %

Viinialue

AOC Regnie

Lehdistö

92/100p Vinous: Glistening ruby. Fresh red and blue fruits, violet and baking spices on the highly perfumed nose. Juicy and gently chewy in texture, offering sappy cherry and boysenberry flavors that flesh out and turn sweeter through the mid-palate. Fine-grained tannins add grip to a long, spicy finish that features repeating florality and a sneaky hint of gaminess.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Kolme graniittipitoista viinipalstaa: Les Forchets, le Potet, Montmerond. Köynnösten ikä keskimäärin 45 vuotta. 8 kuukautta kestänyt kypsytys hiivasakkojen kanssa käytetyissä tammitynnyreissä ja pieni osa sementtitankissa. Sulfiittien kokonaismäärä 15 mg/l.

Hinta

26,00  ALV. 24%

Beaujolais, Ranska

Antoine Sunier oli useita vuosia töissä telealalla, mutta vietettyään suurimman osan vapaa-ajastaan isoveljensä Julienin vuonna 2008 perustamalla viinitilalla hän päätyi aloittamaan viiniopinnot Beaunessa. Työharjoitteluista molemmat hän suoritti luomutiloilla Château de Prémeaux'ssa ja Domaine Lapalulla. Näistä jälkimmäisen talon omistaja Jean-Claude Lapalu onkin ollut toinen suurimmista innoittajista Antoinelle viinintuotannossa hänen isoveljensä ohella. Viinitarhojen ja rypäleiden hankinnassa isoveli olikin korvaamaton apu ja Antoine sai vuonna 2014 hankittua luomuviljeltyjä palstoja Régnién ja Morgonin Cru-kylien alueelta. Vuosikerrasta 2018 alkaen tuotantoon on kuulunut kolmaskin viini, palstaviini Morgon Montmerond. Morgonit ovat sertifioituja luomupalstoja ja Régnié pian saamassa sertifikaatin.

Viininvalmistus on Beaujolais'n natusuuntauksen mukaista. Huolellinen rypälevalikointi alkaa jo tarhalla. Käyminen alkaa hiilihapon avulla kokonaisina terttuina luonnon hiivakannoilla. Viikon-kahden kuluttua käymisen alkamisesta mehu puristetaan hellävaraisesti ja siirretään kypsymään pääasiassa käytettyihin tammitynnyreihin ja pieni osa epoksipäällystettyihin betonisammioihin. 7-8 kuukauden kypsytyksen jälkeen viini pullotetaan ja vasta tässä vaiheessa tehdään ainoa sulfiittien lisäys, sekin erittäin maltillisesti.