Argeo Prosecco Piccolo 20 cl

Rypälelajikkeet

Glera, Perera, Verdiso

Alkoholi

11,0

Luonnehdinta

Tuoksu on raikas ja siitä voi aistia, kukkia, omenaa ja aavistus päärynää. Maku erittäin raikas ja hedelmäinen ja mukailee pitkälti tuoksua. Kuplat ovat pienet ja kestävät.

Ruokasuositus

Erinomainen aperitiivi, mutta myös mainio kylmien pikkusuolaisten kuten antipastien parina.

Pullokoko

20,0 cl

Laatikkokoko

24 kpl/laatikko

Muuta

Jäännössokeria noin 12 g/l. Vegaaninen viini.

Hinta

4,10  ALV. 24%

Veneto, Italia

Ruggerin viinitalo sijaitsee Valdobbiadenen kaupungissa, noin 50 km Venetsiasta luoteeseen. Ruggerin taustavoimana on vaikutusvaltainen Bisolin perhe joka on viljellyt rypäleitä Valdobbiadenessä vuodesta 1542 lähtien. Ruggerin viinitalo on virallisesti perustettu vuonna 1950 Giustino Bisolin toimesta, jonka mukaan talon huippu-Prosecco, Giustino B, on nimetty. Ruggeria pidetään yhtenä laadukkaimmista Prosecco-tuottajista, mikä näkyy myös talon monissa kunnianhimoisissa prestige cuvéeissä. Nykyinen talon vetäjä on Paolo Bisol.   Ruggeri omistaa noin 12 hehtaaria viinitarhoja. Omien tarhojen ohella talo ostaa rypäleitä noin 120 sopimusviljelijältä Valdobbiadenen sydänalueilta; San Pietro di Bardozzasta, Santo Stefanosta, Saccolista sekä kaikkein arvostetuimmalta Cartizzen alueelta. Yhteensä rypäleet kerätään noin 130 hehtaarin alueelta ja talon kokonaistuotanto on noin 1,3 miljoonaa pulloa, joista 30 % päätyy vientimarkkinoille. Valdobbiadenen alue käsittää kokonaisuudessaan noin 1500 hehtaaria viljelyksiä.   Proseccot valmistetaan perinteisellä tankkikäymis-menetelmällä. Argeo on Ruggerin perus-Prosecco, jonka nimikin jo viittaa rentoon nautiskeluun, Argeo tarkoittaa joutilaana olemista. Giustino B. on talon prestige cuvée, joka tuotetaan vain tarkkaan valituista Prosecco rypäleistä, Valdobbiadenen parhailta palstoilta. Talon huomiota herättänyt uutuustuote Vecchie Viti tuotetaan yli 80-vuotiaiden köynnösten rypäleistä.

Hiljattain Ruggeri on saanut Italian merkittävimmältä viinijulkaisulta Gambero Rossolta 'Stella' (Star) kunniamaininnan, mikä annetaan viinitalolle joka on ansainnut vähintään 10 kpl Tre Bicchieri viinejä Gambero Rosson vuosijulkaisussa. Ruggeri on historian ensimmäinen Prosecco-talo, jolle Stella on myönnetty.