Argiano Brunello di Montalcino Riserva 2012

Rypälelajikkeet

Sangiovese

Alkoholi

14,50

Viinialue

DOCG Brunello di Montalcino Riserva

Lehdistö

94/100p The Wine Advocate: "With only 3,500 bottles made, the 2012 Brunello di Montalcino Riserva reveals luscious opulence and fruity richness. Like its peers from this hot vintage, this Riserva offers a softer and sweeter quality of fruit with extra textural richness at the back. This makes the wine more accessible without too much of a wait. It is aged in oak for two years and offers plenty of baking spice, white chocolate and cola on the velvety finish."

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Hinta

165,00  ALV. 24%

Toscana, Italia

Argianon maineikas tila sijaitsee Brunello di Montalcinon viinialueella noin 4 kilometriä Montalcinon kylästä lounaaseen. Viinitarhoja Argianolla on noin 48 hehtaaria ja lisäksi tilan alueella viljellään oliivipuita ja viljaa. Argianon tilalla on pitkä historia ulottuen aina vuoteen 1580. Talo on vaihtanut omistajaa useasti ja nykyään sen omistaja on Bernardino Sani. Tilan enologeina toimivat legendaarinen Giacomo Tachis (vastaa Solengon viininteosta) sekä tanskalainen Hans Vinding-Diers, jonka vastuulla on tilan sangiovese-viinit. Argianon tilalla tuotetaan neljää viiniä. Brunello di Montalcino on talon tärkein viini ja sitä tuotetaan vain sangiovese-rypäleistä, kuten myös talon toista viiniä Rosso di Montalcinoa. Näiden ohella Argiono tuottaa arvostettua Solengo-viiniä, jonka tekemiseen käytetään cabernet sauvignon-, merlot- ja syrah-lajikkeita. Talon uusin viini on Suolo, jota tuotetaan tilan parhaista sangiovese-rypäleistä vain huippuvuosina.

Argiano viljelee luomu- ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, tavoitellen mahdollisimman luonnonmukaista ekosysteemiä tilallaan. Vuodesta 2019 alkaen Argianon toiminnasta on poistettu kokonaan muovin käyttö.