Vindirekt Logo

17,99  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): ec57e79bc55f Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Avignonesi Rosso di Montepulciano 2018

Rypälelajikkeet

Sangiovese

Alkoholi

14,0

Kuvaus

Laatutuottajan tyylikäs luomupunaviini Toscanasta.

Luonnehdinta

Keskisyvä, kirkaan rubiini, hieman kehittynyt väri. Tuoksu on kypsän marjaisa; mansikkaa, vadelmaa, hieman mantelia, yrttejä. Maku on keskitäyteläinen, notkea, mausteinen, tasapainoinen.

Ruokasuositus

Laadukas yleisviini erityisesti miedommille liharuuille: linturuuat, possu ja vasikka. Klassikko tomaattisille pastoille, esim. lasagnelle. Myös hyvä juustoviini keskivahvoille juustoille.

Viinialue

Tuottajan Montepulcianon alueella sijaitsevat tarhat. Köynnösten ikä 10-40 vuotta.

Lehdistö

Glorian Ruoka & Viini 8/2018: "Kuin tehty sienillä silatun punaviinirisoton seuraan."

Pullokoko

0,75 l

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Käymisen jälkeen viiniä on kypsytetty 6 kuukauden ajan erikokoisissa tammitynnyreissä.

Hinta

17,99  ALV. 24%

Toscana, Italia

Avignonesin viinitila sijaitsee Valiano di Montepulcianon kylässä Montepulcianon viinialueella. Talolla on myös tarhoja viereisellä Cortonan viinialueella. Tila on saanut nimensä sen entiseltä omistajaperheeltä mutta nykyään se on belgialaisen juristin ja viininystävän, Virginie Saverysin omistuksessa. Virginien luotsaamana talo siirtyi kokonaan luonnonmukaiseen viljelyyn (koko 169 ha) vuonna 2011 ja vuonna 2016 tila sai täyden sertifioinnin. Tämä ei kunnianhimoiselle ja päättäväiselle omistajattarelle ole riittävää vaan luvassa on tulevaisuudessa myös biodynaaminen sertifiointi vuonna 2019. Avignonesi tunnetaan klassisen eleganteista viineistään.

Avignonesi työllistää noin 50 henkilöä ympäri vuoden eri tehtävissä, joista suurin osa on naisia. Monet näistä työntekijöistä työskentelivät ennen suurella paikallisella tupakkatehtaalla, mutta työt tehtaalla ovat katoamassa kokonaan. Paikallisen yhteisön tukeminen on ollutkin Avignonesille aina tärkeää ja tästä viimeisimpänä esimerkkinä, he antoivat hehtaarin kokoisen viinitarhan paikallisen yliopiston käyttöön 10 vuodeksi. Opiskelijat käyttävät tätä tarhaa tutkiakseen köynnösten istutustiheyden ja -muodon vaikutuksia köynnösten käyttäytymiseen ja rypäleiden laatuun.   

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Avignonesi Rosso di Montepulciano 2018

Rypälelajikkeet

Sangiovese

Alkoholi

14,0

Kuvaus

Laatutuottajan tyylikäs luomupunaviini Toscanasta.

Luonnehdinta

Keskisyvä, kirkaan rubiini, hieman kehittynyt väri. Tuoksu on kypsän marjaisa; mansikkaa, vadelmaa, hieman mantelia, yrttejä. Maku on keskitäyteläinen, notkea, mausteinen, tasapainoinen.

Ruokasuositus

Laadukas yleisviini erityisesti miedommille liharuuille: linturuuat, possu ja vasikka. Klassikko tomaattisille pastoille, esim. lasagnelle. Myös hyvä juustoviini keskivahvoille juustoille.

Viinialue

Tuottajan Montepulcianon alueella sijaitsevat tarhat. Köynnösten ikä 10-40 vuotta.

Lehdistö

Glorian Ruoka & Viini 8/2018: "Kuin tehty sienillä silatun punaviinirisoton seuraan."

Pullokoko

0,75 l

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Käymisen jälkeen viiniä on kypsytetty 6 kuukauden ajan erikokoisissa tammitynnyreissä.

Hinta

17,99  ALV. 24%

Toscana, Italia

Avignonesin viinitila sijaitsee Valiano di Montepulcianon kylässä Montepulcianon viinialueella. Talolla on myös tarhoja viereisellä Cortonan viinialueella. Tila on saanut nimensä sen entiseltä omistajaperheeltä mutta nykyään se on belgialaisen juristin ja viininystävän, Virginie Saverysin omistuksessa. Virginien luotsaamana talo siirtyi kokonaan luonnonmukaiseen viljelyyn (koko 169 ha) vuonna 2011 ja vuonna 2016 tila sai täyden sertifioinnin. Tämä ei kunnianhimoiselle ja päättäväiselle omistajattarelle ole riittävää vaan luvassa on tulevaisuudessa myös biodynaaminen sertifiointi vuonna 2019. Avignonesi tunnetaan klassisen eleganteista viineistään.

Avignonesi työllistää noin 50 henkilöä ympäri vuoden eri tehtävissä, joista suurin osa on naisia. Monet näistä työntekijöistä työskentelivät ennen suurella paikallisella tupakkatehtaalla, mutta työt tehtaalla ovat katoamassa kokonaan. Paikallisen yhteisön tukeminen on ollutkin Avignonesille aina tärkeää ja tästä viimeisimpänä esimerkkinä, he antoivat hehtaarin kokoisen viinitarhan paikallisen yliopiston käyttöön 10 vuodeksi. Opiskelijat käyttävät tätä tarhaa tutkiakseen köynnösten istutustiheyden ja -muodon vaikutuksia köynnösten käyttäytymiseen ja rypäleiden laatuun.