B.Ferrara Irpinia Aglianico ‘Quattro Confini’ 2019

Rypälelajikkeet

Aglianico

Alkoholi

13,5 %

Luonnehdinta

Erittäin tyylikäs ja moniulotteinen Etelä-Italian punaviini. Viinissä on paljon Taurasille ja Aglianico-lajikkeelle tyypillisiä piirteitä, mutta pehmeämmässä ja kevyemmässä muodossa. Very good value!

Viinialue

DOC Irpinia Aglianico (Montemiletton kylä). Kyseinen viini on 'Pikku-Taurasi', eli viiniin käytetyt rypäleet tulevat tuottajan nuorista Aglianico-köynnöksistä, jotka eivät vielä ole sopivia Taurasi DOCG tason viiniin. Maaperä on pääosin kalkkikiveä ja kalkkista saviainesta..

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Viini kypsyy vuoden verran osittain ranskalaisissa tammitynnyreissä ja osa terästankeissa.

Hinta

22,50  ALV. 24%

Campania, Italia

Ferraran perheen viininviljely-historia alkoi jo 1800-luvun lopulla, kun Nunziante Ferrara istutti ensimmäiset köynnökset Sao Paolon alueelle lähelle Napolin kaupunkia. Nunziante toimi tuomarina Avellinon kylässä ja sivutoimenaan valmisti viiniä, myyden satonsa pääosin paikallisille ravintoloille. Herran lapsenlapsi Benito oli suvussa se henkilö, joka päätti keskittyä laatuviinien valmistukseen ja ensimmäinen Benito Ferrara Greco di Tufo valmistui vuoden 1991 sadosta. Tällä hetkellä taloa pyöritetään neljännen sukupolven voimin, Gabriella Ferrara ja hänen miehensä Sergioraren toimesta.

Benito Ferrara viljelee 12,5ha viinitarhoja Greco di Tufon vulkaanisen hedelmäisellä maaperällä n. 600m korkeudella merenpinnasta. Vuosittain talo tuottaa yhteensä noin 50 000 pulloa Grecoa, Fiano de Avellinoa sekä Taurasia.