B.Ferrara Taurasi ‘Quattro Confini’ 2016

Rypälelajikkeet

Aglianico

Alkoholi

13,50

Luonnehdinta

Erittäin tasapainoinen Taurasi. Paljon kypsää hapankirsikkaa, tummaa marjaa, balsamicoa ja kuivattuja välimeren yrttejä. Maku on täyteläinen ja intensiivinen. Taurasille tyypilliset korkeat tanniinit ja hapokkuus ovat selkeästi läsnä, mutta erinomaisessa tasapainossa viinin kompleksisen makumaailman kanssa. Suositellaan dekantointia ennen tarjoilua.

Ruokasuositus

Jotain punaista maukasta ja laadukasta lihaa pehmentämään viinin ryhdikkäitä tanniineja.

Viinialue

DOCG Taurasi.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini kypsyy 30kk ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä ja lisäksi vielä puolen vuoden ajan pullossa ennen lanseerausta.

Hinta

34,90  ALV. 24%

Campania, Italia

Ferraran perheen viininviljely-historia alkoi jo 1800-luvun lopulla, kun Nunziante Ferrara istutti ensimmäiset köynnökset Sao Paolon alueelle lähelle Napolin kaupunkia. Nunziante toimi tuomarina Avellinon kylässä ja sivutoimenaan valmisti viiniä, myyden satonsa pääosin paikallisille ravintoloille. Herran lapsenlapsi Benito oli suvussa se henkilö, joka päätti keskittyä laatuviinien valmistukseen ja ensimmäinen Benito Ferrara Greco di Tufo valmistui vuoden 1991 sadosta. Tällä hetkellä taloa pyöritetään neljännen sukupolven voimin, Gabriella Ferrara ja hänen miehensä Sergioraren toimesta.

Benito Ferrara viljelee 12,5ha viinitarhoja Greco di Tufon vulkaanisen hedelmäisellä maaperällä n. 600m korkeudella merenpinnasta. Vuosittain talo tuottaa yhteensä noin 50 000 pulloa Grecoa, Fiano de Avellinoa sekä Taurasia.