Moccagatta Barbaresco Bric Balin 2019

Rypälelajikkeet

Nebbiolo

Alkoholi

14,00

Viinialue

Bric Balinin 4 hehtaarin kokoinen tarha Barbarescon alueella. Tarhan köynnökset on istutettu 1958-1985 väillä.

Lehdistö

95/100p Vinous (Antonio Galloni): "The 2019 Barbaresco Bric Balin is going to be superb, once it softens. All the energy of this cool year comes through in a mid-weight, focused Barbaresco endowed with real drive. Readers need to be patient with the 2019, but it’s a gorgeous wine in the making."

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin 18 kuukautta pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä. Bric Balin-tarhaviinin vuosituotanto on noin 23 000 pulloa. Vegaaninen viini.

Hinta

53,90  ALV. 24%

Piemonte, Italia

Moccagattan viinitila perustettiin vuonna 1952 Mario Minuton toimesta. Marion pojat Franco ja Sergio ovat nostaneet Moccagattan yhdeksi Barbarescon huipputaloista ja tällä hetkellä vastuu on siirtynyt perheessä eteenpäin ja heidän lapsensa Martina ja Stefano pyörittävät tilan arkea tarhoilla ja kellarissa. Tila on aina pitänyt matalaa profiilia, ja näin ollen se on jäänyt suurelta yleisöltä huomaamatta. Talon viinien laatu lähti hurjaan nousuun 80-luvun loppupuolella, ja nykyään Moccagatan viinit ovat Piemonten ja Barbarescon ehdottomia huippuja. Laadun paranemiseen oli monta syytä; talo muun muassa investoi voimakkaasti uuteen tekniikkaan ja alkoi kypsyttää viinejään pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä. Moccagatta omistaa kolme viinitarhaa Barbarescon ja Neiven kaupunkikuntien alueilla. Talon tuottamat Barbarescot tulevat Bric Balin- , Basarin- ja Cole-tarhoilta. Moccagatta tuottaa myös hieman Barberaa, Dolcettoa ja Chardonnayta. Yhteensä talon omistamien tarhoja pinta-ala on noin 12 hehtaaria ja tarhoja viljellään luonnonmukaisesti kestävään kehitykseen sitoutuen. Vuosituotanto on noin 65 000 pulloa.