Moccagatta Barbaresco Bric Balin 2012

Rypälelajikkeet

Nebbiolo

Alkoholi

14,50

Viinialue

Bric Balinin 4 hehtaarin kokoinen tarha Barbarescon alueella. Tarhan köynnökset on istutettu 1958-1985 väillä.

Lehdistö

93/100p The Wine Advocate (Parker): "The 2012 Barbaresco Bric Balin shows a level of austerity and sophistication that you don't get in Moccagatta's other wines this vintage. The wine boasts a bold, masculine style that is reinforced by lush cherry, sweet oak, spice and grilled herb. The wine's consistency is dark and brooding. But that darkness never goes over the top. The best thing about Barbaresco Bric Balin is the lively impression it leaves in the mouth."

 

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin 18 kuukautta pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä. Bric Balin-tarhaviinin vuosituotanto on noin 23 000 pulloa.

Vegaaninen viini.

Hinta

53,90  ALV. 24%

Piemonte, Italia

Moccagattan viinitila perustettiin vuonna 1952 Mario Minuton toimesta. Nykyään perheyhtiön johdossa ovat pojat Franco ja Sergio Minuto. Tila on aina pitänyt matalaa profiilia, ja näin ollen se on jäänyt suurelta yleisöltä huomaamatta. Talon viinien laatu lähti hurjaan nousuun 80-luvun loppupuolella, ja nykyään Moccagatan viinit ovat Piemonten ja Barbarescon ehdottomia huippuja. Laadun paranemiseen oli monta syytä; talo muun muassa investoi voimakkaasti uuteen tekniikkaan ja alkoi kypsyttää viinejään pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä. Moccagatta omistaa kolme viinitarhaa Barbarescon ja Neiven kaupunkikuntien alueilla. Talon tuottamat Barbarescot tulevat Bric Balin- , Basarin- ja Cole-tarhoilta. Moccagatta tuottaa myös hieman Barberaa, Dolcettoa ja Chardonnayta. Yhteensä talon omistamien tarhoja pinta-ala on noin 12 hehtaaria ja tarhoja viljellään luonnonmukaisesti kestävään kehitykseen sitoutuen. Vuosituotanto on noin 65 000 pulloa.