Moccagatta Barbaresco Bric Balin 2015

Rypälelajikkeet

Nebbiolo

Alkoholi

14,5

Viinialue

Bric Balinin 4 hehtaarin kokoinen tarha Barbarescon alueella. Tarhan köynnökset on istutettu 1958-1985 väillä.

Lehdistö

97/100p The Wine Spectator: "Offers an intense dispaly of cherry, kirsch, rose, sandalwood and spice aromas and flavors. The kaleidoscope of flavors is mathed to a firm, racy structure. It all comes together on the never-ending, mineral-tinged aftertaste."

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin 18 kuukautta pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä. Bric Balin-tarhaviinin vuosituotanto on noin 23 000 pulloa. Vegaaninen viini.

Hinta

50,00  ALV. 24%

Piemonte, Italia

Moccagattan viinitila perustettiin vuonna 1952 Mario Minuton toimesta. Nykyään perheyhtiön johdossa ovat pojat Franco ja Sergio Minuto. Tila on aina pitänyt matalaa profiilia, ja näin ollen se on jäänyt suurelta yleisöltä huomaamatta. Talon viinien laatu lähti hurjaan nousuun 80-luvun loppupuolella, ja nykyään Moccagatan viinit ovat Piemonten ja Barbarescon ehdottomia huippuja. Laadun paranemiseen oli monta syytä; talo muun muassa investoi voimakkaasti uuteen tekniikkaan ja alkoi kypsyttää viinejään pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä. Moccagatta omistaa kolme viinitarhaa Barbarescon ja Neiven kaupunkikuntien alueilla. Talon tuottamat Barbarescot tulevat Bric Balin- , Basarin- ja Cole-tarhoilta. Moccagatta tuottaa myös hieman Barberaa, Dolcettoa ja Chardonnayta. Yhteensä talon omistamien tarhoja pinta-ala on noin 12 hehtaaria ja tarhoja viljellään luonnonmukaisesti kestävään kehitykseen sitoutuen. Vuosituotanto on noin 65 000 pulloa.