Burlotto Barolo 2016

G.B.Burlotto, Piemonte, Italia

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Nebbiolo

Alkoholi

14,5

Ruokasuositus

Riistalinnut, karitsaa, ankanrinta, tatti & barolorisotto, tryffelillä maustetut ruuat.

Viinialue

Verduno, DOCG Barolon luoteispuolella. Rypäleet on kerätty Brerin alueelta, joka sijaitsee Monviglieron, Rocche dell'Olmon ja Neiranen vieressä.

Lehdistö

94/100p Antonio Galloni (Vinous): "A great example of the year, especially within its peer group, Burlotto's 2016 Barolo is deep, expressive and flat-out gorgeous. Dark cherry, lavender, spice, menthol and pine all meld together in a striking, wonderfully nuanced Barolo that has so much to offer. In the glass, the 2016 is fabulously deep, rich and super-expressive, with tremendous depth and intensity that carries all the way through from start to finish. The 2016 is a blend of fruit built on a core of Breri, Rocche dell' Olmo and Neirane. Burlotto's straight Barolo is without question one of the very finest wines in its peer group. Some of the better-known wines in this lineup have become almost impossible to source. Drink: 2023-2041."

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Hinta

38,00  ALV. 24%

Piemonte, Italia

Giovanni Battista Burlotto (1850-1927) tunnetaan Barolon alueen kehittäjänä ja pioneerina. Burlotton talo on tiettävästi ensimmäisenä myynyt Barolo-viiniä pullotettuna tynnyrikaupan sijaan. Talo oli 1800-luvun lopulla Barolon arvostetuin tuottaja, jonka viinejä toimitettiin Euroopan hoveihin. Talo sijaitsee Verdunon kylässä, Barolon pohjoisosassa. Kylää pidettiin aikoinaan Barolon huippuna mutta Giovanni Battistan kuoleman jälkeen sekä tuottaja että kylä menettivät statuksensa. Vasta nyt Fabio Burlotton myötä on talo nousemassa uuteen loistoonsa.

Verdunon kylän ja Burlotton tyylinä on eleganssi ja juotavuus. Tilalla on 12 hehtaaria tarhoja, suurin osa (9,6 ha) Verdunon kylässä. Talon legendaarisin tarha on nimeltään Monvigliero, jonka maaperä (kalkkimerkkeliä) ja sijainti tuottavat moniuloitteista ja hienostunutta viiniä, jonka aromeissa korostuu musta oliivi, seetri ja tryffeli. Monviglienron ohella talolla on myös palsta kuuluisassa Cannubin tarhassa, Barolon kyläkunnassa. Barolojen ohella talon erikoisuutena voidaan pitää eleganttia ja mansikka-aromista Verduno Pelavergaa, Piemonten historiallisesta Pelaverga Piccolo-lajikkeesta. Burlotton Pelavergaa pidetään yleisesti lajikkeen referenssinä. Näiden ohella talon tuotannossa on myös Barberaa, Sauvignon Blancia, Dolcettoa ja Freisaa. Talon tuotantomäärät ovat pieniä ja kysyntä on kovaa, joten talo myy tuotantonsa allokoituna eri markkinoille. Viinipulloja koristavat historialliset etiketit, jotka ovat viinikaupan kauneimpia. Burlotton viinit edustavat artesaanituotantoa ja perinteitä uljaimmillaan ja ovat juotavia, silkkisiä ja aromikkaita.