Burlotto Barolo 2018

Rypälelajikkeet

Nebbiolo

Alkoholi

14,5

Ruokasuositus

Riistalinnut, karitsaa, ankanrinta, tatti & barolorisotto, tryffelillä maustetut ruuat.

Viinialue

Verduno, DOCG Barolon luoteispuolella. Rypäleet on kerätty Brerin alueelta, joka sijaitsee Monviglieron, Rocche dell'Olmon ja Neiranen vieressä.

Lehdistö

94/100p The Wine Advocate: "A classic beauty, the 2018 Barolo exhibits delicate aromas of wild cherry, lilac and dried orange peel. There are earthy sensations and licorice root that add to the gentle volume and silkiness of this pretty wine."

97/100p Wine Enthusiast: "Heady aromas of blue flower, perfumed berry, balsamic herb and sandalwood are just some of the aromas that lift out of the glass on this fragrant, stunning red. All about tension and extreme elegance, the delicious palate presents juicy red cherry, raspberry compote, licorice and almost salty mineral notes that impart depth and added flavor. Refined tannins provide the perfect framework while bright acidity imparts incredible energy."

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini kypsyy n. 30kk isoissa vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen viini jatkaa kypsymistään pullossa noin vuoden ajan.

Piemonte, Italia

Giovanni Battista Burlotto (1850-1927) tunnetaan Barolon alueen kehittäjänä ja pioneerina. Burlotton talo on tiettävästi ensimmäisenä myynyt Barolo-viiniä pullotettuna tynnyrikaupan sijaan. Talo oli 1800-luvun lopulla Barolon arvostetuin tuottaja, jonka viinejä toimitettiin Euroopan hoveihin. Talo sijaitsee Verdunon kylässä, Barolon pohjoisosassa. Kylää pidettiin aikoinaan Barolon huippuna mutta Giovanni Battistan kuoleman jälkeen sekä tuottaja että kylä menettivät statuksensa. Vasta nyt Fabio Burlotton myötä on talo nousemassa uuteen loistoonsa.

Verdunon kylän ja Burlotton tyylinä on eleganssi ja juotavuus. Tilalla on 17 hehtaaria tarhoja, suurin osa (9,6 ha) Verdunon kylässä. Talon legendaarisin tarha on nimeltään Monvigliero, jonka maaperä (kalkkimerkkeliä) ja sijainti tuottavat moniuloitteista ja hienostunutta viiniä, jonka aromeissa korostuu musta oliivi, seetri ja tryffeli. Monviglieron ohella talolla on myös pieni 0,7ha palsta kuuluisalla Cannubin tarhalla, Barolon kyläkunnassa, sekä uusimpana lisäyksenä pieni palsta Castelletto tarhalta Monforte d'Albasta. Barolojen ohella talon erikoisuutena voidaan pitää eleganttia ja mansikka-aromista Verduno Pelavergaa, Piemonten historiallisesta Pelaverga Piccolo-lajikkeesta. Burlotton Pelavergaa pidetään yleisesti lajikkeen referenssinä. Näiden ohella talon tuotannossa on myös Barberaa, Sauvignon Blancia, Dolcettoa ja Freisaa. Talon tuotantomäärät ovat pieniä ja kysyntä on kovaa, joten talo myy tuotantonsa allokoituna eri markkinoille. Viinipulloja koristavat historialliset etiketit, jotka ovat viinikaupan kauneimpia. Burlotton viinit edustavat artesaanituotantoa ja perinteitä uljaimmillaan ja ovat juotavia, silkkisiä ja aromikkaita.