Vindirekt Logo

Tuotetunnus (SKU): f9c06e13faa1 Osasto:

Kuvaus

Burlotto Barolo Acclivi 2018

Rypälelajikkeet

Nebbiolo

Alkoholi

14,50

Kuvaus

"The expression of Barolo from Verduno." Vuosikerran laadukkain sekoitus Verdunosta, jossa yhdistyy vuosikerran ja Burlotton parhaat Barolo-palstat Verdunon alueelta sekä valikoidaan laadukkaimpien tynnyreiden sisältö eli kyseessä ns. klassinen Barolo Riserva. Sekoitus muuttuu joka vuosi vuosikerran ominaispiirteiden mukaan.

Ruokasuositus

Riistalinnut, karitsaa, ankanrinta, tatti & barolorisotto, tryffelillä maustetut ruuat.

Viinialue

Verduno, DOCG Barolon luoteispuolella. Monvigliero, Neirane, and Rocche dell'Olmo-palstan sekoitus. 

Lehdistö

96/100p Wine Enthusiast: "Rose, new leather, tilled earth and red forest berry aromas emerge from the glass on this fragrant, lovely red. Elegantly structured, the focused, savory palate features cinnamon, star anise and crushed mint that accent a core of juicy red cherry and crushed strawberry. Taut, refined tannins and bright acidity provide great balance and tension. It's already drinking beautifully and will evolve for years."

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini on kypsynyt 30 kuukautta suurissa ja vanhoissa tammiastioissa, jonka jälkeen viini kypsyy vielä pullossa ainakin 12 kuukautta.

Piemonte, Italia

Giovanni Battista Burlotto (1850-1927) tunnetaan Barolon alueen kehittäjänä ja pioneerina. Burlotton talo on tiettävästi ensimmäisenä myynyt Barolo-viiniä pullotettuna tynnyrikaupan sijaan. Talo oli 1800-luvun lopulla Barolon arvostetuin tuottaja, jonka viinejä toimitettiin Euroopan hoveihin. Talo sijaitsee Verdunon kylässä, Barolon pohjoisosassa. Kylää pidettiin aikoinaan Barolon huippuna mutta Giovanni Battistan kuoleman jälkeen sekä tuottaja että kylä menettivät statuksensa. Vasta nyt Fabio Burlotton myötä on talo nousemassa uuteen loistoonsa.

Verdunon kylän ja Burlotton tyylinä on eleganssi ja juotavuus. Tilalla on 17 hehtaaria tarhoja, suurin osa (9,6 ha) Verdunon kylässä. Talon legendaarisin tarha on nimeltään Monvigliero, jonka maaperä (kalkkimerkkeliä) ja sijainti tuottavat moniuloitteista ja hienostunutta viiniä, jonka aromeissa korostuu musta oliivi, seetri ja tryffeli. Monviglieron ohella talolla on myös pieni 0,7ha palsta kuuluisalla Cannubin tarhalla, Barolon kyläkunnassa, sekä uusimpana lisäyksenä pieni palsta Castelletto tarhalta Monforte d'Albasta. Barolojen ohella talon erikoisuutena voidaan pitää eleganttia ja mansikka-aromista Verduno Pelavergaa, Piemonten historiallisesta Pelaverga Piccolo-lajikkeesta. Burlotton Pelavergaa pidetään yleisesti lajikkeen referenssinä. Näiden ohella talon tuotannossa on myös Barberaa, Sauvignon Blancia, Dolcettoa ja Freisaa. Talon tuotantomäärät ovat pieniä ja kysyntä on kovaa, joten talo myy tuotantonsa allokoituna eri markkinoille. Viinipulloja koristavat historialliset etiketit, jotka ovat viinikaupan kauneimpia. Burlotton viinit edustavat artesaanituotantoa ja perinteitä uljaimmillaan ja ovat juotavia, silkkisiä ja aromikkaita.

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Burlotto Barolo Acclivi 2018

Rypälelajikkeet

Nebbiolo

Alkoholi

14,50

Kuvaus

"The expression of Barolo from Verduno." Vuosikerran laadukkain sekoitus Verdunosta, jossa yhdistyy vuosikerran ja Burlotton parhaat Barolo-palstat Verdunon alueelta sekä valikoidaan laadukkaimpien tynnyreiden sisältö eli kyseessä ns. klassinen Barolo Riserva. Sekoitus muuttuu joka vuosi vuosikerran ominaispiirteiden mukaan.

Ruokasuositus

Riistalinnut, karitsaa, ankanrinta, tatti & barolorisotto, tryffelillä maustetut ruuat.

Viinialue

Verduno, DOCG Barolon luoteispuolella. Monvigliero, Neirane, and Rocche dell'Olmo-palstan sekoitus. 

Lehdistö

96/100p Wine Enthusiast: "Rose, new leather, tilled earth and red forest berry aromas emerge from the glass on this fragrant, lovely red. Elegantly structured, the focused, savory palate features cinnamon, star anise and crushed mint that accent a core of juicy red cherry and crushed strawberry. Taut, refined tannins and bright acidity provide great balance and tension. It's already drinking beautifully and will evolve for years."

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini on kypsynyt 30 kuukautta suurissa ja vanhoissa tammiastioissa, jonka jälkeen viini kypsyy vielä pullossa ainakin 12 kuukautta.

Piemonte, Italia

Giovanni Battista Burlotto (1850-1927) tunnetaan Barolon alueen kehittäjänä ja pioneerina. Burlotton talo on tiettävästi ensimmäisenä myynyt Barolo-viiniä pullotettuna tynnyrikaupan sijaan. Talo oli 1800-luvun lopulla Barolon arvostetuin tuottaja, jonka viinejä toimitettiin Euroopan hoveihin. Talo sijaitsee Verdunon kylässä, Barolon pohjoisosassa. Kylää pidettiin aikoinaan Barolon huippuna mutta Giovanni Battistan kuoleman jälkeen sekä tuottaja että kylä menettivät statuksensa. Vasta nyt Fabio Burlotton myötä on talo nousemassa uuteen loistoonsa.

Verdunon kylän ja Burlotton tyylinä on eleganssi ja juotavuus. Tilalla on 17 hehtaaria tarhoja, suurin osa (9,6 ha) Verdunon kylässä. Talon legendaarisin tarha on nimeltään Monvigliero, jonka maaperä (kalkkimerkkeliä) ja sijainti tuottavat moniuloitteista ja hienostunutta viiniä, jonka aromeissa korostuu musta oliivi, seetri ja tryffeli. Monviglieron ohella talolla on myös pieni 0,7ha palsta kuuluisalla Cannubin tarhalla, Barolon kyläkunnassa, sekä uusimpana lisäyksenä pieni palsta Castelletto tarhalta Monforte d'Albasta. Barolojen ohella talon erikoisuutena voidaan pitää eleganttia ja mansikka-aromista Verduno Pelavergaa, Piemonten historiallisesta Pelaverga Piccolo-lajikkeesta. Burlotton Pelavergaa pidetään yleisesti lajikkeen referenssinä. Näiden ohella talon tuotannossa on myös Barberaa, Sauvignon Blancia, Dolcettoa ja Freisaa. Talon tuotantomäärät ovat pieniä ja kysyntä on kovaa, joten talo myy tuotantonsa allokoituna eri markkinoille. Viinipulloja koristavat historialliset etiketit, jotka ovat viinikaupan kauneimpia. Burlotton viinit edustavat artesaanituotantoa ja perinteitä uljaimmillaan ja ovat juotavia, silkkisiä ja aromikkaita.