Barone Pizzini Animante

Rypälelajikkeet

Chardonnay 78 %, Pinot BIanco 4 %, Pinot Nero 18 %

Alkoholi

12,0

Luonnehdinta

Oljenkeltainen väri. Tuoksu on runsaan hedelmäinen jossa mm. sitrusta, aprikoosia, hunajaa ja akaasiaa. Suutuntuma on raikas, moniuloitteinen  ja intensiivinen. Pitkä, jopa hieman kermainen jälkimaku.

Ruokasuositus

Erinomainen aperitiivi joka sopii myös helposti äyriäisten ja vaaleiden kalojen seuraksi

Viinialue

Franciacortan tulee Brescian maakunnasta Pohjois- Italian Lombardiasta. Laatuviinien tuotantoalue rajoittu Iseo-järven ja Brescian kaupungin väliin ja sillä on ollut vuodesta DOCG-luokitus joka koskee vain rajatulla alueella tuotettuja kuohuviinejä.

Lehdistö

93/100p Wine Enthusiast

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viinikäyminen tapahtuu tapahtuu terästankeissa jonka jälkeen se saa kypsyä vielä 6 kuukautta teräksessä. Toinen käyminen tapahtuu pullossa 20-30 kuukautta. Rypäleet viiniin kerätään viideltä tarhalta Provaglio d´Iseon, Passiranon ja Corte Francan sekä Adro:n kunnista. 

Hinta

27,90  ALV. 24%

Lombardia, Italia

Barone Pizzinin historia vie aina vuoteen 1870 jolloin veljekset Enrico ja Bernardino perustivat Pizzini Wine Companyn. Franciacortaa talo alkoi kuitenkin vasta tuottamaan rekisteröidyttyään ensimmäisten joukossa vuonna 1967 uuteen laillistettuun DOC alueeseen. Ensimmäinen tuotettu vuosikerta Barone Pizzinin Franciacortaa on vuodelta 1971. 1990- luvulla talo otti mukaan joukon viiniä rakastavia sijoittajia, joka mahdollisti laajennukset sekä ensimmäiset kokeilut luomutuotannon parissa. Vuodesta 2007 lähtien koko Pizzinin tuotanto onkin ollut 100 % luomua. Talo oli ensimmäinen italialainen viinitalo, jolle myönnettiin ISO 14064 sertifikaatti kasvihuonepäästöjen vähentämisestä sekä vuodesta 2015 talo on ollut sertifioitu kestävän kehityksen edelläkävijä.