Barone Pizzini Satén 2013

Rypälelajikkeet

100% chardonnay

Alkoholi

12,0

Luonnehdinta

 

Kirkas, oljenkeltainen väri. Tuoksu on avoin ja hieman kehittynyt; omenaa, limeä, kermaisuutta ja keksiä. Maku on moniulotteinen, syvä, runsaan hapokas ja pitkä.

Ruokasuositus

Äyriäisruuat, raikkaat kalaruuat, aperitiiviksi

Viinialue

Franciacortan tulee Brescian maakunnasta Pohjois- Italian Lombardiasta. Laatuviinien tuotantoalue rajoittu Iseo-järven ja Brescian kaupungin väliin ja sillä on ollut vuodesta DOCG-luokitus joka koskee vain rajatulla alueella tuotettuja kuohuviinejä.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Osa viinistä on kypsynyt terästankissa ja osa barrique-tynnyreissä kuuden kuukauden ajan. Pullokypsytys kestää 30-40 kuukautta. Rypäleet viiniin kerätty Roccolan, Rognan, Carabiolin ja Ronchin tarhoilta.

Hinta

33,90  ALV. 24%

Lombardia, Italia

Barone Pizzinin historia vie aina vuoteen 1870 jolloin veljekset Enrico ja Bernardino perustivat Pizzini Wine Companyn. Franciacortaa talo alkoi kuitenkin vasta tuottamaan rekisteröidyttyään ensimmäisten joukossa vuonna 1967 uuteen laillistettuun DOC alueeseen. Ensimmäinen tuotettu vuosikerta Barone Pizzinin Franciacortaa on vuodelta 1971. 1990- luvulla talo otti mukaan joukon viiniä rakastavia sijoittajia, joka mahdollisti laajennukset sekä ensimmäiset kokeilut luomutuotannon parissa. Vuodesta 2007 lähtien koko Pizzinin tuotanto onkin ollut 100 % luomua. Talo oli ensimmäinen italialainen viinitalo, jolle myönnettiin ISO 14064 sertifikaatti kasvihuonepäästöjen vähentämisestä sekä vuodesta 2015 talo on ollut sertifioitu kestävän kehityksen edelläkävijä.