Le Grappin Beaune 1er Cru Boucherottes 2019

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Läpinäkyvä granaatinpunainen väri. Tuoksu on hilitty, kypsää punaista ja tummaa marjaisuutta, tammen luovuttamaa mausteisuutta, yrttisyyttä ja tyypillistä maanläheisyyttä. Maku on melko täyteläinen, tasapainoisen hapokas, samettinen ja miellyttävän pitkä.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Boucherottes-palstalla kasvavien vanhojen köynnösten rypäleet on kerätty käsityönä. Alkoholikäyminen luonnon hiivakannoilla tammisammiossa. Rypäleet puristettiin vanhanaikaisessa koripuristimessa ja viini on kypsytetty tammitynnyreissä. Tuotantomäärä vain yhdeksän tynnyriä.

Hinta

65,00  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Mainosalalla työskennellyt australialainen Andrew Nielsen koki viinillisen valaistuksen maistaessaan Domaine Dujacin Clos de la Rochea. Tuon kokemuksen innoittamana hän päätyi kalifornialaisen töihin Pinot Noir-spesialisti Koste Brownen kautta ensin Felton Roadille Central Otagoon, sieltä Yarra Valleyn Coldstreamille ja viimein Simon Bizelle Savigny-le-Beauneen. Simon Bizen "valtavalla" 22 hehtaarin viinitalolla Andrew ihmetteli miksei eri tarhoja valmisteta omiksi viineikseen, vaikka ne ovat niin luonteikkaita. Tämä ihmetteli johti viimein siihen, että Andrew halusi perustaa oman micro-negociant talon, joka voisi jakaa ihmisille Savignyn ilosanomaa. 

Le Grappinin tavoitteena on löytää erikoisia, aliarvostettuja palstoja, joita hoitavat asialleen omistautuneet ja motivoituneet viljelijät. Samalla hän haluaa kokeilla voiko viljely- ja viininvalmistustekniikoita muuttamalla päästä vieläkin parempiin tuloksiin. Kokeet voivat olla hyvinkin ennakkoluulottomia etenkin niin perinteisen Burgundin mittakaavassa.

Du Grappin etiketillä varustetaan ne pullot, jotka ovat Maconnais'n, Beaujolais'n ja Rhônen alueen helpommin juotavia "janoviinejä". Rypäleet näihin viineihin saadaan vallankumouksellisilta ja intohimoisilta viljelijöiltä ja viinit ovat elinvoimaisia ja persoonallisia.