Kracher Beerenauslese Cuvée 2019

Rypälelajikkeet

40% Chardonnay, 60% Welschriesling

Alkoholi

10,50

Luonnehdinta

Kellertävä, nuori, kirkas väri. Tuoksu on hyvin aromikas, moniulotteisen hedelmäinen ja raikas; greippiä, sitruunankuorta, hunajaa, kypsää omenaa. Maku on makea, hunajainen, hyvähappoinen, aromikas ja tasapainoinen.

Ruokasuositus

Loistava yleisviini hedelmäisille jälkiruuille.

Lehdistö

95/100p James Suckling: "Super-ripe citrus and mango aromas with notes of candied ginger and floral honey. Rich and concentrated, with wonderful vitality and a salty note that greatly accentuates the citrusy acidity at the very long finish. A cuvee of chardonnay and welschriesling that was matured 85% in steel tanks and 15% neutral wood."

Pullokoko

37,5

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Jäännössokeria n.133,5 g/l. 15 % viinistä on kypsynyt 12 kuukauden ajan isoissa tammitynnyreissä.

Hinta

21,70  ALV. 24%

Burgenland, Itävalta

Kracherin viinitalo sijaitsee Burgenlandissa, Neusiedlerseen itärannalla, Illmitzin kylässä. Neusiedlerseen itäranta, josta käytetään myös nimeä Seewinkel, tunnetaan loistavana kasvualueena makeille, jalohomeisille viineille. Alueen ilmasto on kasvukaudella hyvin kuuma ja kuiva mutta järven läheisyys aikaansaa iltaisin ja öisin tiheää sumua, joka takaa erinomaiset olosuhteen jalohomeen kehitykselle rypäleiden kypsyessä. Tuloksena on parhaimmillaan maailman intensiivisimpiä ja makeimpia viinejä.
Alois "Luis" Kracher (s. 1958) otti sukutilansa ohjakset käsiinsä 80-luvun alussa ja aloitti tilan voimakkaan kehittämisen. Hänen johdollaan talo nousi maailman makeiden viinien ehdottomaan eliittiin. Valitettavasti Alois Kracher kuoli yllättäen syksyllä 2007, mutta hänen viitoittamaansa tietä jatkaa hänen poikansa, Gerhard Kracher, yhdessä Michaela-äidin kanssa. Kracher tuottaa kahdentyylisiä makeita viinejä. "Nouvelle Vague"-viinit kypsytetään pienissä tammiastioissa ja tammikypsytyksen luovuttamat aromit ovat viineissä selkeämmin esillä. "Zwischen den Seen"-viinit ovat käyneet ja kypsyneet isoissa tammiastioissa (500-3000 litraa) ja viinit ovat hedelmäisiä ja alueen perinteisille tuotantotavoille uskollisempia.
Kracherin tarhoissa viljellään vaaleita lajikkeita, kuten Welschriesling, Chardonnay, Traminer, Scheurebe ja Muscat Ottonel. Punaisista lajikkeista Zweigelt on ehdottomasti tärkein. Yhteensä talon omistuksessa on noin 25 hehtaaria viinitarhoja, keskimääräisen vuosituotannon ollessa noin 120 000 pulloa.
Alois Kracherin hienoimmat makeat viinit kantavat etiketissä numeroa (1-15), joka kuvaa viinin makeutta ja intensiivisyyttä. Yleensä jo numeroa 1 kantavat viinit ovat hyvin makeita ja intensiivisiä ja mitä edemmäs numeroita mennään sitä makeammaksi viini käy. Makeimmat viinit sisältävät yli 400 g/l jäännössokeria.