Envìnate Benje Blanco 2020

Rypälelajikkeet

Listan Blanco (Palomino Fino)

Alkoholi

12 %

Luonnehdinta

Kirkas sitruunan keltainen väri. Tuoksu on uniikki: keltaista hedelmää, savuisuutta, pähkinää ja aavistus oksidatiivista tuoksua. Maku on kuiva ja runsaan mineraalinen.

Ruokasuositus

Voimakkaat kalaruoat, tapaspöydät, makrilli, anjovikset, PULPO!

Viinialue

Tenerife. Rypäleet on kerätty Santiago del Teiden kylän lähettyviltä, joka sijaitsee luoteis-Teneriffalla. Tarhat ovat 70 - 100-vuotiaita ja sijaitsevat 1100 metrin korkeudella, jossa maaperä on pääosin vulkaanista.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini kypsyy noin 8 kuukautta neutraaleissa ranskalaisissa tammitynnyreissä ilman sulfiitin lisäystä. Ei kirkastusta, eikä suodatusta.

Hinta

22,50  ALV. 24%

Canary Islands, Espanja

Envínate on vapaasti käännettynä kehotus viiniytyä (Wine Yourself). Yrityksen perusti neljä ystävää, jotka tapasivat enologian opinnoissa Alicantessa vuonna 2005. Valmistuessaan he perustivat konsultointifirman, josta muodostui Envínate, jolla on tarhoja Ribeira Sacrassa (Alfonso Torrente), Kanariansaarilla (Roberto Santana), ja Laura Ramoksen ja José Martínezin projektit Extremadurassa ja Almansassa. Kollektiivin pyrkimys on tehdä erittäin puhtaita ja autenttisia viinejä, jotka ilmentävät alkuperäänsä. Tarhoilla ei käytetä kemikaaleja, sato korjataan käsin, rypäleet murskataan jalan, viinit käyvät villihiivoilla, kypsyvät vanhoissa tammitynnyreissä ja sulfiitteja lisätään ainoastaan tarpeen mukaan pullotuksessa. 

Envinate on raikas tuulahdus Espanjan viinispektriin. Tuotanto on melko pientä ja maine on kiirinyt maailmalle, joten saatavuudet ovat todella pieniä. Tenerife, Ribeira Sacra tai Almansa, Envinaten viinit ovat aina maistamisen arvoisia ja tuovat hymyn huulille.