Benoît Lahaye Violaine

Champagne Benoît Lahaye, Champagne, Ranska

Luomu Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

50% Chardonnay, 50% Pinot Noir

Alkoholi

12,0

Viinialue

20-vuotiaat köynnökset sijaitsevat kahdella vierekkäisellä palstalla Bouzyn ja Tauxières:n kylän rajalla. Chardonnay tulee länsirinteessä sijitsevalta Les Argentières palstalta Tauxièresin puolelta ja Pinot Noir Bouzyn puolella sijaitsevalta Les Monts des Tours tarhalta, joka viettää etelän suuntaan.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Ei lisättyjä sulfiitteja. Perusviiniä on kypsytetty tammitynnyreissä kymmenen kuukauden ajan. Brut Nature, eli ei sokerinlisäystä.

Hinta

84,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Benoît Lahayen pikkuruinen viljelijätuottaja (RM) sijaitsee Bouzyn Grand Cru-kylässä, Montagne de Reimsin etelärinteellä. Tilan koko on vain 4,8 hehtaaria ja tarhat sijaitsevat Bouzyn (3 ha), Ambonnayn (1 ha), Tauxièresin (0,6 ha) ja Voipreuxin (0,2 ha) kylien alueilla. Suurin osa (90%) viljelmistä on Pinot Noiria ja loput Chardonnayta. Cöte de Blancsin alueella sijaitsevan Voipreux'n Chardonnay-palstoja hoitaa Pierre Larmandier.

Luomuviljely 1990-luvulta, vuodesta 2007 lähtien luomusertifiointi, ja täysin biodynaamisesti (Biodyvin-sertifioidusti) 2010 alkaen. Suurin osa perusviinien käymisestä tehdään 228 litran tynnyreissä villihiivan avulla. Rikinlisäys on vähäistä ja pyrkimys on mahdollisimman luonnonmukaiseen, manipuloimattomaan viinityyliin. Talon tyyli on runsas mutta sokerinlisäys vähäistä, joten tyyliä saattaa leimata hallittu sherrymäisyys ja vahva mineraalisuus.