Billaud Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2020

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, kellertävä väri. Tuoksu on raikas, runsas, hedelmäinen ja hieman mausteinen; omenaa, sitrusta, hieman hunajaa ja savuisuutta. Maku on kuiva, jäntevän mineraalinen, puhdaspiirteinen ja hyvin pitkä.

Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Vaalea- ja punalihaiset kalat, äyriäiset, kanaruuat.

Viinialue

Mont de Milieu on Chablis'n alueen parhaita Premier Cru-tarhoja. Se sijaitsee Chablis'n kylän kaakkoispuolella Montée de Tonnerre-tarhan vieressä. Rypäleet on kerätty köynnöksistä, jotka ovat noin 35 vuotiaita. Tarhaa viljellään noudattaen luomuviljelyn periaatteita.

Lehdistö

91-94/100p Allen Meadows: Here too there is a vague whiff of the exotic to the aromas of passion fruit, white peach, mineral reduction and shrimp shell scents. There is again very good density to the intense big-bodied flavors that possess a caressing but muscular finish that coats the palate. This is already showing fine complexity and overall, is a wine that should amply repay extended bottle aging.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Osa viinistä (20%) on saanut käydä ja kypsyä tammitynnyrissä.

Hinta

42,00  ALV. 24%

Chablis, Ranska

Samuel Billaud toimi viinintekijänä Domaine Billaud-Simonilla lähes kaksikymmentä vuotta, kunnes ajautui erimielisyyksiin setänsä Bernardin kanssa ja päätti vuonna 2009 aloittaa oman négociant-viinitalon. Vankan kokemuksen johdosta Samuelilla on paljon tietoa alueen parhaista kasvupaikoista ja viljelijöistä, joten hän pystyy hankkimaan hyvin laadukkaita rypäleitä viiniensä valmistukseen. Pääasiassa rypäleet tulevat 30-50-vuotiaista köynnöksistä ja luomuviljelty sato on aina etusijalla valintaa tehtäessä. Viininvalmistus tapahtuu lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa ja osa viineistä kypsytetään 450-600 litran tammiastioissa. Käymisajat ovat usein hyvin pitkiä, sillä Samuel suosii alkuperäishiivoja. Talon vuosituotanto on noin 50 000 pulloa, josta 2/3 on talon perus-chablis'ta.