Billaud Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2020

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, kellertävä väri. Tuoksu on raikas, runsas, hedelmäinen ja puhdaspiirteinen; omenaa, persikkaa, sitrusta, minttua ja tammen mausteisuutta. Maku on kuiva, jäntevän mineraalinen, puhdaspiirteinen ja hyvin pitkä.

Ruokasuositus

Vaalea- ja punalihaiset kalat, äyriäiset, kanaruuat.

Viinialue

Montée de Tonnerre on Chablis'n alueen parhaana pidetty Premier Cru-tarha. Se sijaitsee Chablis'n kylän kaakkoispuolella lähellä Grand Cru-rinnettä. Rypäleet on kerätty köynnöksistä, jotka ovat noin 30 vuotiaita.

Lehdistö

Allen Meadows 91-94/100p: Billaud noted that this will also have about 20% wood in the final blend. A restrained, elegant and pure nose displays notes of various floral influences, citrus and mineral reduction. The refined but almost painfully intense medium-bodied flavors exhibit a lovely sense of minerality that adds a sense of lift to the impressively long and well-balanced finale. Lovely. *Sweet Spot, Outstanding*

Vinous 92-94/100p: From two plots on Haut de Chapelot and one in the namesake vineyard, the 2020 Chablis Montée de Tonnerre 1er Cru has quite a deep bouquet of dried honey, mineral and hints of green olive, unfolding nicely in the glass. The palate is well balanced with fine poise and crisp acidity. Elegant and finessed toward the finish, where white peach and citrus peel linger on the aftertaste. Very promising.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Osa viinistä (20%) on saanut käydä ja kypsyä tammitynnyrissä.

Hinta

46,00  ALV. 24%

Chablis, Ranska

Samuel Billaud toimi viinintekijänä Domaine Billaud-Simonilla lähes kaksikymmentä vuotta, kunnes ajautui erimielisyyksiin setänsä Bernardin kanssa ja päätti vuonna 2009 aloittaa oman négociant-viinitalon. Vankan kokemuksen johdosta Samuelilla on paljon tietoa alueen parhaista kasvupaikoista ja viljelijöistä, joten hän pystyy hankkimaan hyvin laadukkaita rypäleitä viiniensä valmistukseen. Pääasiassa rypäleet tulevat 30-50-vuotiaista köynnöksistä ja luomuviljelty sato on aina etusijalla valintaa tehtäessä. Viininvalmistus tapahtuu lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa ja osa viineistä kypsytetään 450-600 litran tammiastioissa. Käymisajat ovat usein hyvin pitkiä, sillä Samuel suosii alkuperäishiivoja. Talon vuosituotanto on noin 50 000 pulloa, josta 2/3 on talon perus-chablis'ta.