Vindirekt Logo

75,90  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): d48af103507b Osasto:

Kuvaus

Billecart-Salmon Vintage Extra-Brut 2013

Rypälelajikkeet

26% Meunier, 34% Chardonnay, 40% Pinot Noir

Alkoholi

12,0

Kuvaus

Tyylikäs vuosikertasamppanja perheomisteiselta Billecartin talolta. 2013 oli Champagnen alueella erittäin laadukas satovuosi. Joko juotavissa tai kellaroitavissa.

Luonnehdinta

Erittäin kuiva, ryhdikäs, hedelmäinen, mineraalinen ja jäntevä maku. Pähkinäisyyttä, paahdettua mantelia ja sitruunankuorta. Erittäin tyylikäs ja pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus

Äyriäiset, osterit, runsaammatkin punalihaiset, hienostuneet kalaruoat. Paahdettu vaalea liha, kuten kalkkuna, fasaani tai pyy hedelmäisillä lisukkeilla (esim. klassiset rypäle-paahtoliemikastike, tai keltaluumukompotti). Puolikoville ja kypsille, tai kepeille valkohomejuustoille, kuten alueen oma Chaource.

Viinialue

Rypäleet kaikilta pääalueilta, 3/4 Grand- ja Premier Cru -tarhoilta

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Extra-Brut, Dosage 3 g/l. Tätä vuosikertasamppanjaa on kypsytetty jopa 12 vuotta ennen myyntiin pääsyä, jolla halutaan taata moniulotteinen ja runsaampi tyyli. Osa perusviinistä kypsyy tammitynnyreissä, sekä samoin osittain happoja pehmentävä malolaktinen käyminen.

Hinta

75,90  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Billecart-Salmonin Samppanjatalo sijaitsee Mareuil-sur-Aÿn kylässä, Marne-joen pohjoisrannalla. Talon perustivat vuonna 1818 aviopari Nicolas Francois Billecart ja Elisabeth Salmon.

Billecart vietti huikeita 200 -vuotisjuhliansa 2018.

Nykyään melko harvinaisesti talo on edelleen pääosin Billecartin perheen omistuksessa ja sen johdossa jo seitsemäs sukupolvi (veljekset Antoine ja Francois Roland-Billecart). Viinintekijänä on vuodesta 1985 lähtien toiminut arvostettu Francois Domi. Billecart-Salmon tuottaa noin 1,8 miljoonaa pulloa samppanjaa. Rypäleet saadaan osin omilta tarhoilta ja osin sopimusviljelijöiltä. Yhteensä tarhojen pinta-ala on noin 300 hehtaaria, joista 100 hehtaaria on talon omistuksessa.

Billecart-Salmon tunnetaan teknisesti korkealaatuisena tuottajana, jonka samppanjoille tunnusomaista on kuulas, puhdas hedelmäisyys ja mineraalinen raikkaus. Billecart-Salmon onkin arvostettu niin ammattilais- kuin samppanjanystävien piireissä ollen varsin tyylikäs ja elegantti samppanja. Perheomisteisuus takaa, että samppanjat tehdään pieteetillä ilman kompromisseja.
Tuottaja käyttää harvinaisesti vain ensimmäisen puristuksen, paraslaatuisen mehun. Toisen puristuksen mehu myydään muualle. Rypäleiden puristuksen jälkeen mehun annetaan kirkastua (débourbage) tarvittaessa kahteen kertaan ennen käymistä. Ensimmäinen tapahtuu puristuksen yhteydessä ja toinen hyvin viileässä (5 °C) noin vuorokauden ajan, jotta karkea sakka saadaan erotettua kirkkaasta mehusta. Kirkastusta seuraa hidas, jopa kolme viikkoa kestävä viileäkäyminen noin 13 °C -asteessa. Riippuen käymiserän (cuvée) luonteesta ja laadusta, seuraa alkoholikäymistä malolaktinen käyminen, joka tapahtuu nostamalla käymislämpötilaa. Viinin happoja pehmentävää malolaktista käymistä ei kuitenkaan aina toteuteta, kaikki riippuu viinin laadusta ja tyylistä. Billecart-Salmonilla on reilusti yli sata ruostumatonta teräsastiaa, jotta eri palstojen viinit voidaan vinifioida erikseen. Lisäksi talolla on yhä enemmän pieniä tammitynnyreitä, joissa osa talon Grand Cru -tarhojen tuottamista viineistä saa käydä ja kypsyä. Tammessa kypsytettyjä viinejä sekoitetaan Billecart-Salmonin vuosikertaviineihin.

Billecartin tarhasamppanja, Clos Saint-Hilaire, on kokonaan käynyt ja kypsynyt pienissä tammitynnyreissä ennen pullokäymistä. Pullokypsytyksen pituus vaihtelee suuresti viinistä toiseen. Perusviinit saavat kypsyä noin kolme vuotta, mutta vuosikertaviinit noin 8-10 vuotta ennen markkinoille tuloa. Billecart-Salmonin samppanjat saivat paljon huomiota vuonna 1999 kun kuuluisa samppanja-asiantuntija, ruotsalainen Richard Juhlin, järjesti suuren tastingin, jossa etsittiin 1900-luvun sataa parasta samppanjaa. Ykkössijan nappasi Cuvée Nicolas Francois Billecart 1959 ja toiseksi tuli sama cuvée vuodelta 1961. Näiden viinien menestys kertoo hyvin Billecart-Salmonin samppanjoiden korkeasta laadusta ja ikääntymispotentiaalista. Billecart-Salmonin tuotannosta vientiin päätyy noin 65 %.

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Billecart-Salmon Vintage Extra-Brut 2013

Rypälelajikkeet

26% Meunier, 34% Chardonnay, 40% Pinot Noir

Alkoholi

12,0

Kuvaus

Tyylikäs vuosikertasamppanja perheomisteiselta Billecartin talolta. 2013 oli Champagnen alueella erittäin laadukas satovuosi. Joko juotavissa tai kellaroitavissa.

Luonnehdinta

Erittäin kuiva, ryhdikäs, hedelmäinen, mineraalinen ja jäntevä maku. Pähkinäisyyttä, paahdettua mantelia ja sitruunankuorta. Erittäin tyylikäs ja pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus

Äyriäiset, osterit, runsaammatkin punalihaiset, hienostuneet kalaruoat. Paahdettu vaalea liha, kuten kalkkuna, fasaani tai pyy hedelmäisillä lisukkeilla (esim. klassiset rypäle-paahtoliemikastike, tai keltaluumukompotti). Puolikoville ja kypsille, tai kepeille valkohomejuustoille, kuten alueen oma Chaource.

Viinialue

Rypäleet kaikilta pääalueilta, 3/4 Grand- ja Premier Cru -tarhoilta

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Extra-Brut, Dosage 3 g/l. Tätä vuosikertasamppanjaa on kypsytetty jopa 12 vuotta ennen myyntiin pääsyä, jolla halutaan taata moniulotteinen ja runsaampi tyyli. Osa perusviinistä kypsyy tammitynnyreissä, sekä samoin osittain happoja pehmentävä malolaktinen käyminen.

Hinta

75,90  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Billecart-Salmonin Samppanjatalo sijaitsee Mareuil-sur-Aÿn kylässä, Marne-joen pohjoisrannalla. Talon perustivat vuonna 1818 aviopari Nicolas Francois Billecart ja Elisabeth Salmon.

Billecart vietti huikeita 200 -vuotisjuhliansa 2018.

Nykyään melko harvinaisesti talo on edelleen pääosin Billecartin perheen omistuksessa ja sen johdossa jo seitsemäs sukupolvi (veljekset Antoine ja Francois Roland-Billecart). Viinintekijänä on vuodesta 1985 lähtien toiminut arvostettu Francois Domi. Billecart-Salmon tuottaa noin 1,8 miljoonaa pulloa samppanjaa. Rypäleet saadaan osin omilta tarhoilta ja osin sopimusviljelijöiltä. Yhteensä tarhojen pinta-ala on noin 300 hehtaaria, joista 100 hehtaaria on talon omistuksessa.

Billecart-Salmon tunnetaan teknisesti korkealaatuisena tuottajana, jonka samppanjoille tunnusomaista on kuulas, puhdas hedelmäisyys ja mineraalinen raikkaus. Billecart-Salmon onkin arvostettu niin ammattilais- kuin samppanjanystävien piireissä ollen varsin tyylikäs ja elegantti samppanja. Perheomisteisuus takaa, että samppanjat tehdään pieteetillä ilman kompromisseja.
Tuottaja käyttää harvinaisesti vain ensimmäisen puristuksen, paraslaatuisen mehun. Toisen puristuksen mehu myydään muualle. Rypäleiden puristuksen jälkeen mehun annetaan kirkastua (débourbage) tarvittaessa kahteen kertaan ennen käymistä. Ensimmäinen tapahtuu puristuksen yhteydessä ja toinen hyvin viileässä (5 °C) noin vuorokauden ajan, jotta karkea sakka saadaan erotettua kirkkaasta mehusta. Kirkastusta seuraa hidas, jopa kolme viikkoa kestävä viileäkäyminen noin 13 °C -asteessa. Riippuen käymiserän (cuvée) luonteesta ja laadusta, seuraa alkoholikäymistä malolaktinen käyminen, joka tapahtuu nostamalla käymislämpötilaa. Viinin happoja pehmentävää malolaktista käymistä ei kuitenkaan aina toteuteta, kaikki riippuu viinin laadusta ja tyylistä. Billecart-Salmonilla on reilusti yli sata ruostumatonta teräsastiaa, jotta eri palstojen viinit voidaan vinifioida erikseen. Lisäksi talolla on yhä enemmän pieniä tammitynnyreitä, joissa osa talon Grand Cru -tarhojen tuottamista viineistä saa käydä ja kypsyä. Tammessa kypsytettyjä viinejä sekoitetaan Billecart-Salmonin vuosikertaviineihin.

Billecartin tarhasamppanja, Clos Saint-Hilaire, on kokonaan käynyt ja kypsynyt pienissä tammitynnyreissä ennen pullokäymistä. Pullokypsytyksen pituus vaihtelee suuresti viinistä toiseen. Perusviinit saavat kypsyä noin kolme vuotta, mutta vuosikertaviinit noin 8-10 vuotta ennen markkinoille tuloa. Billecart-Salmonin samppanjat saivat paljon huomiota vuonna 1999 kun kuuluisa samppanja-asiantuntija, ruotsalainen Richard Juhlin, järjesti suuren tastingin, jossa etsittiin 1900-luvun sataa parasta samppanjaa. Ykkössijan nappasi Cuvée Nicolas Francois Billecart 1959 ja toiseksi tuli sama cuvée vuodelta 1961. Näiden viinien menestys kertoo hyvin Billecart-Salmonin samppanjoiden korkeasta laadusta ja ikääntymispotentiaalista. Billecart-Salmonin tuotannosta vientiin päätyy noin 65 %.