Birichino Cabernet Sauvignon Peter Martin Ray Vineyard 2019

Rypälelajikkeet

Cabernet Sauvignon

Alkoholi

13,5 %

Luonnehdinta

Kiitollisen nopeasti lasissa avautuva suuri viini, joka on kuitenkin nuorekas ja ikääntyy vielä hyvin pitkään. Täyteläinen ja tummanpuhuva Cabernet, jonka mustaviinimarja ja seetriarominen tammenkäyttö ovat tunnistettavia mutta elegantteja. Viini on voimakas olematta liian raskas ja maku jatkuu suussa pitkään.  

Ruokasuositus

Klassiset pihviateriat sekä hirvi ja peura roseeksi valmistettuna.

Viinialue

Santa Cruz Mountains AVA

Laatikkokoko

6 kpl

Muuta

PETER MARTIN RAY VINEYARD on tarha, joka sijaitsee Santa Cruz Mountainsilla 600 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella Mount Eden -nimisellä kukkulalla, joka on kuuluisan Monte Bellon naapuri. Liuskekivisellä ja köyhällä maaperällä kasvaa vanhoja kastelemattomia Cabernet Sauvignon -köynnöksiä. Birichino on tehnyt tarhalta viiniä vuodesta 2017, mutta Mount Edenin historia ulottuu vuoteen 1947, jolloin Peter Martin Rayn isä Martin Ray työskenteli Paul Massonin kanssa. Koko kukkulan kyljen viinitarha nimettiin jo silloin Martin Ray -tarhaksi. Nykyään Jeffrey Patterson, joka aloitti Paul Massonilla 1980-luvulla viinintekijänä, ja Peter Martin Ray omistavat Mount Edenin viinitarhat.

Rypäleet kerätty aikaisin aamulla, niistä on rangat poistettu kokonaan. Käyminen kesti 22 päivää ja kypsytys ja 21 kuukautta  ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 20% uusia. Pullotettu ilman kirkastusta ja suodatusta.

Hinta

69,00  ALV. 24%

California, USA

Birichino on Bonny Doon Vineyardin myyntijohtajan, Alex Krausen ja John Locken (myös ex Bonny Doon) yhteinen viiniprojekti.

He perustivat Birichinon Santa Cruziin vuonna 2008. Heillä oli jo yhteensä yli 40 vuotta kokemusta viininvalmistuksesta Kaliforniassa, Ranskassa, Italiassa ja muualla.
Yhdessä Alex ja John tekevät viinejä, joissa on täydestä ujostelemattomuudesta huolimatta tasapainoa, aromikkuutta ja arvokkuutta. Rypäleet tulevat ammattimaisten perheviljelijöiden hyvin vanhoilta tarhoilta. Suuri osa on 1900-luvun alussa istutettuja, mutta pieni osa on disco-aikakauden köynnöksiä 1970- ja 1980-luvuilta.

Viinit valmistetaan hyvin vähäisellä interventiolla, ilman lisättyjä hiivoja ja käyttäen neutraaleja terästankkeja tai vanhoja tynnyreitä. Viinejä siirretään, kirkastetaan ja suodatetaan vain kun on aivan pakko, jotta saadaan mahdollisimman aitoja ja eloisia viinejä aikaiseksi.