Birichino Grenache Besson Vineyard Old Vines 2019

Rypälelajikkeet

Grenache Noir

Alkoholi

14,50 %

Luonnehdinta

Syvän rubiini väri. Tuoksu on mehevä, kypsän marjaisa ja paahteinen; voimakas kirsikkaisuus, vadelmaisuus, savua, yrttejä. Maku on keskitäyteläinen, intensiivisen marjaisa, mausteinen ja notkea.

Ruokasuositus

Upea viini voimakkaasti maustetuille liharuuille, aasialaisen keittiön herkuille. Grillatulle punaiselle lihalle.

Viinialue

Rypäleet tulevat viljelijä George Bessonin tarhalta San Franciscon eteläpuolelta, lähellä Santa Cruz Mountainsin aluetta. Tarha istutettiin vuonna 1910 ja köynnökset kasvavat omilla ymppäämättömillä juurilla.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Pieni osa rypäleistä on kuivunut kymmenen päivän ajan ennen ranganpoistoa ja kuuden viikon maseraatiota. Tästä syntyy viinin tunnusomainen konsentraatio ja ninjamaiset tanniinit. Suurin osa viinistä on valmistettu tavanomaisemmin ja 30 % tertuista oli mukana käymisen ajan. Viiniä on käymisen jälkeen kypsytetty käytetyissä 225 litran ja 500 litran tammitynnyreissä. Viiniä ei ole suodatettu eikä kirkastettu.

Hinta

29,00  ALV. 24%

California, USA

Birichino on Bonny Doon Vineyardin myyntijohtajan, Alex Krausen ja John Locken (myös ex Bonny Doon) yhteinen viiniprojekti. Bonny Doon Vineyard tuotti aiemmin Malvasia Bianca-viiniä mutta talon muutosten johdosta tämän viinin tuotanto lopetettiin. Alex Krause ja John Locke päättivät jatkaa Montereyssa sijaitsevan tarhan viljelyä ja heidän tuotannossaan oli alkuun vain yksi viini, Birichino Malvasia Bianca. Malvasia Bianca on alunperin kreikkalainen lajike, jota viljellään mm. Calabrian alueella etelä-italiassa. Lajike on muskattimaisen aromikas ja mausteinen mutta silti hyvin raikas. Birichino tarkoittaa italiankielessä ilkikurista ja vallatonta. Viini eksoottisen etiketin on suunnitellut New Yorkissa asuva kuvittaja Annabelle Verhoye. Birichino tuottaa myös upeaa  punaviiniä Grenache-rypäleistä, joita talo saa viljelijä George Bessonin tarhasta. Tarhan köynnökset ovat yli satavuotiaita (istutettu 1910).