Birichino Grenache Besson Vineyard Old Vines 2019

Birichino, California, USA

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Grenache Noir

Alkoholi

14,50 %

Luonnehdinta

Syvän rubiini väri. Tuoksu on mehevä, kypsän marjaisa ja paahteinen; voimakas kirsikkaisuus, vadelmaisuus, savua, yrttejä. Maku on keskitäyteläinen, intensiivisen marjaisa, mausteinen ja notkea.

Ruokasuositus

Upea viini voimakkaasti maustetuille liharuuille, aasialaisen keittiön herkuille. Grillatulle punaiselle lihalle.

Viinialue

Rypäleet tulevat viljelijä George Bessonin tarhalta San Franciscon eteläpuolelta, lähellä Santa Cruz Mountainsin aluetta. Tarha istutettiin vuonna 1910 ja köynnökset kasvavat omilla ymppäämättömillä juurilla.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Pieni osa rypäleistä on kuivunut kymmenen päivän ajan ennen ranganpoistoa ja kuuden viikon maseraatiota. Tästä syntyy viinin tunnusomainen konsentraatio ja ninjamaiset tanniinit. Suurin osa viinistä on valmistettu tavanomaisemmin ja 30 % tertuista oli mukana käymisen ajan. Viiniä on käymisen jälkeen kypsytetty käytetyissä 225 litran ja 500 litran tammitynnyreissä. Viiniä ei ole suodatettu eikä kirkastettu.

Hinta

29,00  ALV. 24%

California, USA

Birichino on Bonny Doon Vineyardin myyntijohtajan, Alex Krausen ja John Locken (myös ex Bonny Doon) yhteinen viiniprojekti.

He perustivat Birichinon Santa Cruziin vuonna 2008. Heillä oli jo yhteensä yli 40 vuotta kokemusta viininvalmistuksesta Kaliforniassa, Ranskassa, Italiassa ja muualla.
Yhdessä Alex ja John tekevät viinejä, joissa on täydestä ujostelemattomuudesta huolimatta tasapainoa, aromikkuutta ja arvokkuutta. Rypäleet tulevat ammattimaisten perheviljelijöiden hyvin vanhoilta tarhoilta. Suuri osa on 1900-luvun alussa istutettuja, mutta pieni osa on disco-aikakauden köynnöksiä 1970- ja 1980-luvuilta.

Viinit valmistetaan hyvin vähäisellä interventiolla, ilman lisättyjä hiivoja ja käyttäen neutraaleja terästankkeja tai vanhoja tynnyreitä. Viinejä siirretään, kirkastetaan ja suodatetaan vain kun on aivan pakko, jotta saadaan mahdollisimman aitoja ja eloisia viinejä aikaiseksi.