Birichino Rokurobi & Inugami 2020

Rypälelajikkeet

Cinsault, Grenache, Mourverde

Alkoholi

13,5 %

Viinialue

Kalifornia

Pullokoko

12 kpl

Muuta

Rokurokubi & Inugami on kolmen tarhan ja kolmen rypälelajikkeen sekoitus:

Bessonin vanhojen köynnösten Grenache, josta tulee viinin samettinen tanniinirakenne.

Bechthold-viinitarhan Cinsault, joka tuo talvimausteisuutta.

Contra Costa -viinitarhan Mourvèdre, joka tuo viiniin syvyyttä, "basso profondo."

Nämä kolme yhdessä muodostavat maahan juurtuneen Inugamin hengen: "The essence of the Wolf/Dog spirit rooten in the Earth, or Inugami spirit."

Hinta

31,00  ALV. 24%

California, USA

Birichino on Bonny Doon Vineyardin myyntijohtajan, Alex Krausen ja John Locken (myös ex Bonny Doon) yhteinen viiniprojekti.

He perustivat Birichinon Santa Cruziin vuonna 2008. Heillä oli jo yhteensä yli 40 vuotta kokemusta viininvalmistuksesta Kaliforniassa, Ranskassa, Italiassa ja muualla.
Yhdessä Alex ja John tekevät viinejä, joissa on täydestä ujostelemattomuudesta huolimatta tasapainoa, aromikkuutta ja arvokkuutta. Rypäleet tulevat ammattimaisten perheviljelijöiden hyvin vanhoilta tarhoilta. Suuri osa on 1900-luvun alussa istutettuja, mutta pieni osa on disco-aikakauden köynnöksiä 1970- ja 1980-luvuilta.

Viinit valmistetaan hyvin vähäisellä interventiolla, ilman lisättyjä hiivoja ja käyttäen neutraaleja terästankkeja tai vanhoja tynnyreitä. Viinejä siirretään, kirkastetaan ja suodatetaan vain kun on aivan pakko, jotta saadaan mahdollisimman aitoja ja eloisia viinejä aikaiseksi.