Birichino Scylla 2020

Rypälelajikkeet

17% Carignane, 83% Grenache

Alkoholi

13,5%

Luonnehdinta

Grenache-Carignan blendi, joka on syvä, tumma, pehmeä ja vaarallinen kuin valtamerien syvyydet.

Luonnollisesti käynyt osittain rankojen kanssa, kypsytys neutraaleissa vanhoissa tynnyreissä, ei kirkastusta tai suodatusta.

Viinialue

Kalifornia

Laatikkokoko

12 kpl

Hinta

24,00  ALV. 24%

California, USA

Birichino on Bonny Doon Vineyardin myyntijohtajan, Alex Krausen ja John Locken (myös ex Bonny Doon) yhteinen viiniprojekti.

He perustivat Birichinon Santa Cruziin vuonna 2008. Heillä oli jo yhteensä yli 40 vuotta kokemusta viininvalmistuksesta Kaliforniassa, Ranskassa, Italiassa ja muualla.
Yhdessä Alex ja John tekevät viinejä, joissa on täydestä ujostelemattomuudesta huolimatta tasapainoa, aromikkuutta ja arvokkuutta. Rypäleet tulevat ammattimaisten perheviljelijöiden hyvin vanhoilta tarhoilta. Suuri osa on 1900-luvun alussa istutettuja, mutta pieni osa on disco-aikakauden köynnöksiä 1970- ja 1980-luvuilta.

Viinit valmistetaan hyvin vähäisellä interventiolla, ilman lisättyjä hiivoja ja käyttäen neutraaleja terästankkeja tai vanhoja tynnyreitä. Viinejä siirretään, kirkastetaan ja suodatetaan vain kun on aivan pakko, jotta saadaan mahdollisimman aitoja ja eloisia viinejä aikaiseksi.