Birichino Zinfandel Saint Georges 2019

Rypälelajikkeet

Zinfandel

Alkoholi

14 %

Luonnehdinta

Zinfandelille ominainen tumma marjaisuus ja lakritsijuuri ovat läsnä, mutta tyylillisesti tämä on niin väriltään kuin rakenteeltaankin hiukan kevyempi ja elegantimpi kuin Sonoman syvemmät serkut.

Ruokasuositus

Rôtisserie-kana, grillattuja vihanneksia ja romesco-kastiketta.

Viinialue

Central Coast, Santa Cruz Mountainsin eteläpuolella

Laatikkokoko

12 kpl

Muuta

Hiukan Santa Cruz Mountains AVAN:n ulkopuolella sijaitsee Bessonin kotitila, jonka George Besson Jr:n isoisä osti italialaisilta trokareilta vuonna 1925. Talon yhteydessä kasvaa jo vuonna 1922 istutettua Zinfandelia, Grenachea ja myös Pinot Noiria. Bessonin perhe hoitaa näitä tarhoja kolmannessa sukupolvessa, ja Birichinon perustajat ovat työskennelleet heidän kanssaan yli 20 vuotta.

Zinfandel on käsin kerätty vanhoista puskaköynnöksistä, ja se on käynyt spontaanisti viiniksi ilman lisättyjä hiivoja. Se on kypsynyt vanhoissa neutraaleissa tammitynnyreissä ja pullotettu ilman kirkastusta tai suodatusta.

Hinta

42,50  ALV. 24%

California, USA

Birichino on Bonny Doon Vineyardin myyntijohtajan, Alex Krausen ja John Locken (myös ex Bonny Doon) yhteinen viiniprojekti.

He perustivat Birichinon Santa Cruziin vuonna 2008. Heillä oli jo yhteensä yli 40 vuotta kokemusta viininvalmistuksesta Kaliforniassa, Ranskassa, Italiassa ja muualla.
Yhdessä Alex ja John tekevät viinejä, joissa on täydestä ujostelemattomuudesta huolimatta tasapainoa, aromikkuutta ja arvokkuutta. Rypäleet tulevat ammattimaisten perheviljelijöiden hyvin vanhoilta tarhoilta. Suuri osa on 1900-luvun alussa istutettuja, mutta pieni osa on disco-aikakauden köynnöksiä 1970- ja 1980-luvuilta.

Viinit valmistetaan hyvin vähäisellä interventiolla, ilman lisättyjä hiivoja ja käyttäen neutraaleja terästankkeja tai vanhoja tynnyreitä. Viinejä siirretään, kirkastetaan ja suodatetaan vain kun on aivan pakko, jotta saadaan mahdollisimman aitoja ja eloisia viinejä aikaiseksi.