Vindirekt Logo

61,00  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): cfa66540f2b4 Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Didier Dagueneau Blanc Fume de Pouilly 2017

Didier Dagueneau, Loire, Ranska

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Sauvignon Blanc

Alkoholi

12,0

Kuvaus

Dagueneaun versio puhtaasta ja tyypillisestä Pouilly-Fumén Sauvignon Blancista.

Viinialue

Pouilly-Fumé. Viini on sekoitus eri tarhojen nuorien köynnöksien rypäleitä, pääosin alueen tasaisemmista osista. Maaperä on pääosin savi- ja kalkkikivipitoista (Kimmeridgean).

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viinin alkoholikäyminen ja kypsytys on tapahtunut poikkeuksellisesti ainoastaan terästankeissa.

Hinta

61,00  ALV. 24%

Loire, Ranska

Didier Dagueneau tunnetaan nimellä "Wild Man of Pouilly", ei pelkästään hänen krouvin ulkonäön vaan myös hänen ideoiden ja jyrkkien mielipiteiden takia. Hän on suututtanut käytöksellään monet hänen naapurinsa, mutta toisaalta myös ihastuttanut viinimaailmaa omalla persoonallisuudellaan ja upeilla viineillään. Dagueneau on loistava viinintekijänä ja ehdottomasti alueensa parhaita tuottajia, vaikka hän ei aloittanutkaan uraansa viinien parissa. Didier on pienestä saakka ollut intohimoinen moottoripyörä fanaatikko ja ennen viiniuransa alkua hän ajoikin nuorena kilpaa sivuvaunu-moottoripyörillä ympäri maailmaa vuosina 1978-1982. Talvisin hurjapäinen Didier ajoi myös kilpaa koiravaljakkokisoissa, mutta veri veti häntä takaisin kotikonnuilleen Pouilly-Fuméen viinin pariin ja vuonna 1982 hän perusti oman viinitalonsa.

Dagueneau on alusta saakka halunnut voimakkaasti nostaa Pouilly Fumen viinien mainetta rajoittamalla runsaasti satomääriään ja työskentelemällä tarhoillaan täysin manuaalisesti ilman traktoreita, hänen oma hevonen apunaan. Hänen työskentely filosofia sekä tarhoilla että kellarissa perustuu lähes sairaalloiseen perfektionismiin ja pienten detaljien hallitsemiseen. Dagueneau viettää suurimman osan ajastaan tarhoillaan ja hänen tiimissään viinitarhoilla työskentelee 1 henkilö per noin 1 hehtaari, jollaista toimintatapaa vaalitaan usein vain arvostetuimmilla viinitaloilla Burgundissa, mutta harvoin muualla Loiren laaksossa. Tila on toiminut jo vuodesta 1993 biodynaamisin periaattein ja ollut yksi biodynaamisen viininviljelyn edelläkävijöistä yhdessä Nicolas Jolyn ja Mark Angélin kanssa.

Dagueneau tuottaa pääosin valkoviinia Pouilly-Fumén alueelta, mutta 2000-luvun alussa hän lisäsi tuotantoonsa hieman valkoista Sancerrea sekä Juranconia. Talon viinit kypsyvät ranskalaisissa tammitynnyreissä ja tynnyreiden koko vaihtelee vuosikertojen sekä eri cuvéiden mukaan. Tyyliltään Dagueneaun viinit ovat todella intensiivisiä ja puhtaan raikkaita sekä kestävät todella pitkää kellarointia.

Didier Dagueneaun tarina on inspiroiva ja valloittava, mutta samalla myös todella traaginen. Hän kuoli Syyskuussa 2008 jouduttuaan pienlentokone-onnettomuuteen Cognacin alueen lähettyvillä, ollessaan vasta 52-vuotias. Vuodesta 2008 eteenpäin viinitaloa on hoitanut Didierin poika Louis Benjamin, joka on jatkanut kunniakkaasti isänsä aloittamaa Loiren viinien vallankumousta.

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Didier Dagueneau Blanc Fume de Pouilly 2017

Didier Dagueneau, Loire, Ranska

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Sauvignon Blanc

Alkoholi

12,0

Kuvaus

Dagueneaun versio puhtaasta ja tyypillisestä Pouilly-Fumén Sauvignon Blancista.

Viinialue

Pouilly-Fumé. Viini on sekoitus eri tarhojen nuorien köynnöksien rypäleitä, pääosin alueen tasaisemmista osista. Maaperä on pääosin savi- ja kalkkikivipitoista (Kimmeridgean).

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viinin alkoholikäyminen ja kypsytys on tapahtunut poikkeuksellisesti ainoastaan terästankeissa.

Hinta

61,00  ALV. 24%

Loire, Ranska

Didier Dagueneau tunnetaan nimellä "Wild Man of Pouilly", ei pelkästään hänen krouvin ulkonäön vaan myös hänen ideoiden ja jyrkkien mielipiteiden takia. Hän on suututtanut käytöksellään monet hänen naapurinsa, mutta toisaalta myös ihastuttanut viinimaailmaa omalla persoonallisuudellaan ja upeilla viineillään. Dagueneau on loistava viinintekijänä ja ehdottomasti alueensa parhaita tuottajia, vaikka hän ei aloittanutkaan uraansa viinien parissa. Didier on pienestä saakka ollut intohimoinen moottoripyörä fanaatikko ja ennen viiniuransa alkua hän ajoikin nuorena kilpaa sivuvaunu-moottoripyörillä ympäri maailmaa vuosina 1978-1982. Talvisin hurjapäinen Didier ajoi myös kilpaa koiravaljakkokisoissa, mutta veri veti häntä takaisin kotikonnuilleen Pouilly-Fuméen viinin pariin ja vuonna 1982 hän perusti oman viinitalonsa.

Dagueneau on alusta saakka halunnut voimakkaasti nostaa Pouilly Fumen viinien mainetta rajoittamalla runsaasti satomääriään ja työskentelemällä tarhoillaan täysin manuaalisesti ilman traktoreita, hänen oma hevonen apunaan. Hänen työskentely filosofia sekä tarhoilla että kellarissa perustuu lähes sairaalloiseen perfektionismiin ja pienten detaljien hallitsemiseen. Dagueneau viettää suurimman osan ajastaan tarhoillaan ja hänen tiimissään viinitarhoilla työskentelee 1 henkilö per noin 1 hehtaari, jollaista toimintatapaa vaalitaan usein vain arvostetuimmilla viinitaloilla Burgundissa, mutta harvoin muualla Loiren laaksossa. Tila on toiminut jo vuodesta 1993 biodynaamisin periaattein ja ollut yksi biodynaamisen viininviljelyn edelläkävijöistä yhdessä Nicolas Jolyn ja Mark Angélin kanssa.

Dagueneau tuottaa pääosin valkoviinia Pouilly-Fumén alueelta, mutta 2000-luvun alussa hän lisäsi tuotantoonsa hieman valkoista Sancerrea sekä Juranconia. Talon viinit kypsyvät ranskalaisissa tammitynnyreissä ja tynnyreiden koko vaihtelee vuosikertojen sekä eri cuvéiden mukaan. Tyyliltään Dagueneaun viinit ovat todella intensiivisiä ja puhtaan raikkaita sekä kestävät todella pitkää kellarointia.

Didier Dagueneaun tarina on inspiroiva ja valloittava, mutta samalla myös todella traaginen. Hän kuoli Syyskuussa 2008 jouduttuaan pienlentokone-onnettomuuteen Cognacin alueen lähettyvillä, ollessaan vasta 52-vuotias. Vuodesta 2008 eteenpäin viinitaloa on hoitanut Didierin poika Louis Benjamin, joka on jatkanut kunniakkaasti isänsä aloittamaa Loiren viinien vallankumousta.