Beck Blaufränkisch 2020

Rypälelajikkeet

Blaufränkisch

Alkoholi

12,5

Luonnehdinta

Syvä purppuranväri. Tuoksu on mehevä; kirsikkaa, vadelmaa ja yrttimäisyyttä. Suutuntuma on mehukkaan marjaisa, keskitäyteläinen ja tasapainoisen hapokas.

Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Makkarat ja leikkeleet, lintu-, possu- ja vasikkaruuat.

Viinialue

Viinitarhat sijaitsevat Golsin ja Neusiedlin alueella. Maaperä hiekan ja kalkkipitoisen soran sekoitusta.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viinin käyminen on tapahtunut puisissa käymisastioissa, malolaktinen käyminen suurissa sammioissa ja sen jälkeen viiniä on kypsytetty kymmenen kuukautta käyteityissä barrique-tynnyreissä.

Hinta

17,90  ALV. 24%

Burgenland, Itävalta

Weingut Beck on perheomisteinen viinitila, joka on toiminut jo vuodesta 1976. Tilan tarhat, joita on kaikkiaan 15 hehtaaria,  sijaitsevat Wienin kaakkoispuolelle sijoittuvalla Burgenlandin alueen arvostetulla Parndorfin tasangolla, jossa Neusiedl-järven välitön läheisyys vaikuttaa merkittävästi ilmastoon. Määrän sijaan tila on keskittynyt korostamaan laatua ja on systemaattisesti siirtynyt viljelemään kaikki viininsä biodynaamisin periaattein. Vuodesta 2007 kaikki tilan tuotanto on ollut sertifioidusti biodynaamista. 90 % tilan tuotannosta on keskittynyt punaisiin paikallislajikeisiin kuten Zweigelt, Blaufränkisch, St.Laurent ja Pinot Noir.

Judith sai ohjat isältään tilan johtoon vuonna 2004, mutta ensimmäisen vuosikertansa hän teki jo vuonna 2001. Ennen siirtymistä perhetilan pääviinintekijäksi Judith kävi harjoittelemassa viinintekoa mm. Errazurisilla Chilessä, Braidalla Italissa sekä legendaarisella Cos d´Estournellin tilalla Bordeaux:ssa.