Bodegas Sierra Cantabria Reserva Magnum 2015

Rypälelajikkeet

3% Graciano, 97% Tempranillo

Luonnehdinta

Rypäleet on kerätty vanhoista köynnöksistä San Vicente de la Sonsierran kylästä Rioja Alavesan alueelta. Viini on kypsynyt 24 kuukautta amerikkalaisissa tynnyreissä, joista neljäsosa uusia ja loput enintään kolmannen täytön tynnyreitä.

Viini on kehittynyt ja aromaattinen. Kompleksisesta tuoksusta löytyy vadelmaisuutta, balsamicoa, tryffeliä, vaniljaa ja paahteisuutta. Maultaan viini on eloisa, kypsän tanniininen ja tasapainoinen. Punaiset marjat, tammi ja kahvisuus muuttuvat jälkimaussa mausteisuudeksi ja kuivaksi kaakaoksi.

Ruokasuositus

Hirvi-Wellington madeirakastikkeella, tai muu tummanpuhuva riistaliha.

Viinialue

Rioja Alavesa

Lehdistö

Guia Peñin 92 / 100 p.

Pullokoko

150 cl

Laatikkokoko

6 kpl

Hinta

57,00  ALV. 24%

Espanja

Bodegas Sierra Cantabria perustettiin vuonna 1957 Guillermo Eguren toimesta San Vicente de la Sonsierran kylässä. Guillermo oli itse uransa luonut viinikauppias ja viininviljelijä, jonka perhe oli kasvattanut rypäleitä Rioja Alavesan alueella aina 1870-luvulta saakka. Vuosikaudet perhe myi kasvattamansa rypäleet paikallisille viinintekijöille, mutta Guillermo tunnisti perheensä tarhojen potentiaalin tuottaa huippuviinejä ja päätti perustaa Bodegas Sierra Cantabrian. Tällä hetkellä johdossa on suvun neljäs sukupolvi. Marcos Eguren toimii viinintekijänä ja muusta toiminnasta vastaa hänen veljensä Miguel Angel Eguren.

Egurenit kasvattavat kaikki viineihin käytettävät rypäleet itse omilla tarhoillaan, ja suurin osa tarhoilla kasvavista rypäleistä on Tempranilloa. Myös Garnachaa ja Gracianoa on istutettuna, joskin pienemmissä määrin, sillä Egurenit tiedostavat, etteivät edellä mainitut lajikkeet kypsy hyvin pohjois-Riojassa, eivätkä he halua ostaa niitä Rioja Bajan alueelta.

Sierra Cantabrian valikoima jakautuu kahteen eri luokkaan: Bodegas Sierra Cantabria & Viñedos Sierra Cantabria. Bodegas Sierra Cantabria -etuliitteellä olevat viinit ovat sekoitus valikoitujen palstojen rypäleitä, kun taas Viñedos Sierra Cantabrian viinit ovat aina yksittäisen palstan viinejä.