Bonnaire Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut

Rypälelajikkeet

100% chardonnay

Alkoholi

12,0

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, vaaleahko väri. Tuoksu on raikas, sitruksinen, puhdas, hieman paahteinen. Maku on kuiva, keskitäyteläinen, raikas, mineraalinen, hieman paahteinen.

Ruokasuositus

Loistava, raikas aperitiivi ja sopii mainiosti raikkaille äyriäisille ja esim. sushille.

Viinialue

Grand Cru-luokitellut tarhat Cramantin kylässä, Côte des Blancsin ala-alueella.

Muuta

Samppanjaa on pullokäymisen jälkeen kypsytetty 24 kuukautta sakan päällä ennen korkinvaihtoa. Korkinvaihdon yhteydessä Samppanjaan ei ole lisätty lainkaan sokeria, eli se on täysin kuiva - Non Dosé.

Hinta alkossa

29,91 ALV. 24 %

24,12 ALV. 0 %

Saatavilla Alkosta tuotenumerolla 591537

Alko logo

Champagne, Ranska

Bonnairen Samppanjatalo perustettiin vuonna 1932 Fernand Bouquemontin toimesta ja talo on edelleen perheomistuksessa. Nykyään talon johdossa on Fernandin poika Jean-Louis Bonnaire ja hänen poikansa Jean-Etienne  ja Jean-Emmanuel Bonnaire. Talo sijaitsee Cramantin Grand Cru-luokitellussa kylässä ja sen hallussa on 22 hehtaaria tarhoja, joista noin 50 % sijaitsee Cramantin alueella. Talon keskimääräinen vuosituotanto on noin 220 000 pulloa. Talon viinit perustuvat lähes puhtaasti Chardonnay-lajikkeeseen ja sijainniltaan huipputarhat takaavat rypäleiden hyvän kypsyyden ja luonteen. Viinit saavat käydä terästankeissa, jotta Blanc de Blancs- tyylin puhtaus ja mineraalisuus säilyisi kirkkaana. Talon Samppanjat ovat hienostuneita ja tasapainoisia. Bonnairen kilpailuvalttina on laatu ja kohtuullinen ja vakaa hintataso.