Boudier Aloxe-Corton Blanc Les Combes 2019

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

13,5%

Luonnehdinta

Mineraalinen, märkään kiveen viittaava tuoksu, jossa vivahdus omenaa ja tammen tuomaa savuisuuttaa. Maku on hyvin hienostunut, mineraalisen raikas, keskitäyteläinen, vihreetä omenaa, persikkaa sekä hieman voimaisutta ja tammea. Viinissä on Aloxe-Cortonille ja Corton Charlemagnelle tyypillistä viileyttä joka tuo mieleen Chablis Grand Cru:t.

Ruokasuositus

Kalaruuille, kuten lohelle tai siialle. Eriomainen valinta paistetuille kampasimpukoille, hummareille tai vaikka meriravuille.

Viinialue

Les Combes niminen lieu dit palsta aivan Corton-Charlemagnen alapuolella. Palstan on poikkeuksellisen kivinen.

Pullokoko

75cl

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Viini on käynyt villihiivoilla osittain teräsatankeissa osittain tynnyreissä. Les Combes kypsyy noin 11kk tammitynnyreissä. Sulfiitin käyttö on hyvin vähäistä.

Hinta

48,50  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Jean-Baptiste Boudier viljelee noin 4ha tarhoja Pernand-Vergless'n ja Aloxe-Cortonin kylissä. Jean-Baptisten ensimmäinen vuosikerta oli 2015. Nuoresta iästään huolimatta Jean-Baptiste on kartuttanut kokemusta työskentelemällä mm. Nicolas Rossignolin kanssa, sekä Domaine Gauby ja Vieux Télégraphe tiloilla ja Château Haut-Brionissa. Tarhatyöskentely on pitkälti käsityötä ja seuraa luonnonmukaisia periaatteita, tila ei kuitenkaan ole luomu sertifioitu. Boudierin pyrkii valmistamaan herkkiä viinejä, joissa alueen ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Punaviinien valmistuksessa Pinot Noir rypäleistä poistetaan rangat, jonka jälkeen viini saa käydä terästankeissa villihiivoilla. Käymisen jälkeen viinit saavat maseroitua 4-5 päivää, Boudier pyrkii välttämään liiallista ekstraktiota. Valkoviinit puristetaan hyvin varovaisesti ja kevyesti, jonka jälkeen alkoholikäyminen käynnistyy terätankeissa villihiivoilla. Viinit siirretään kesken käymisen tammeen tynnyreihin. Viinien valmistuksessa käytettään hyvin vähän sulfiitteja.